"PRITISCI NA SRBIJU SU OGROMNI" Vučić: Toliko o poštovanju nezavisnosti i prava na samostalno odlučivanje

Tanjug

01. 03. 2022. u 11:34

OGROMNI su pritisci na Srbiju, i biće mnogo teško izdržati ih, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić, ali i izrazio uverenje da će naša zemlja uspeti da odoli svim tim pritiscima, a da nam obraz ostane neukaljan.

ПРИТИСЦИ НА СРБИЈУ СУ ОГРОМНИ Вучић: Толико о поштовању независности и права на самостално одлучивање

Foto Tanjug

Odgovarajući novinarima na pitanje da prokomentariše "javna pitanja hrvatskog RTL-a dokle će Vučiću da se dozvoli da sedi na dve stolice, i u Briselu i u Moksvi", predsednik je ponovio da Srbija ima samo jednu, svoju stolicu, ali i istakao da je izložena velikim pritiscima.

- Mi imamo svoju stolicu, a pristici su ogromni na našu zemlju i biće mnogo teško izdržati ih, pitanje je i kako i šta... - rekao je Vučić.

Preneo je da je i noćas do kasno razgovarao sa predstavnicima više zemalja, što će učiniti i tokom današnjeg dana.

- Tek toliko o velikom poštovanju nezavisnosti i prava drugih zemalja da samostalno odlučuju... Koliko budemo mogli držaćemo se i čuvati, jer jednu zemlju imamo. Ali nije jednostavno, ni lako - rekao je Vučić, dodajući da je zahvalan na lepim željama iz Hrvatske i da nije mnogo bolje ni očekivao od, kako je rekao, "velikih prijatelja u Zagrebu".

Na kraju obraćanja novinarima, Vučić je ipak poručio da veruje u dobru budućnost Srbije, kao i da ćemo uspeti da odolimo svim pritiscima.

- Da sačuvamo nacionalni ponos i dostojanstvo, i da istovremeno izbegnemo bes velikih, jer ga oni obično iskaljuju na malima. Gledaćemo da sačuvamo zemlju, da je odbranimo, a opet da nam obraz ostane neukaljan - poručio je predsednik Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (16)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna