PREMIJERKA BRNABIĆ: Nismo otklonili pretnju po Vučićev život, glavni za planiranje atentata van dometa službi

Novosti online

27. 01. 2022. u 09:09

PREMIJERKA Ana Brnabić kaže da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa naših bezbednosnih službi.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Нисмо отклонили претњу по Вучићев живот, главни за планирање атентата ван домета служби

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Među njima ima dvoje crnogorskih državljana, ali i državljana zemalja iz i van Evropske unije.

Ana Brnabić je rekla da naše službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo predsednika Srbije.

- Ono što je važno da naglasim za sve naše građane - još u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dođemo do njih - rekla je Brnabićeva u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Prema njenim rečima, u planiranje ubistva Aleksandra Vučića uključeno je dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država - i unutar i van Evropske unije.

- Apsolutno imam poverenje u naše bezbednosne službe, one nemaju lak zadatak, imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezbednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osećam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vučića. Verujem da hoćemo, ali moramo da radimo danonoćno.

Nekoliko prstenova obezbeđenja oko Vučića

Upitana da li ima poverenje u one koji direktno obezbeđuju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbeđenje trenutno na maksimumu.

- Postoji nekoliko prstenova obezbeđenja oko predsednika Vučića. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbeđenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno lično vole predsednika - rekla je Brnabićeva i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

Poručila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima sarađuje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.

- Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vučić bude bezbedan - rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojačan, jer se veruje da će oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

- Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam, naravno, najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere - rekla je premijerka.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (17)

DRUGA DRŽAVA MOŽE DA PREDLOŽI TEMU: Italija nije uvrstila u dnevni red sednice zahtev Prištine za članstvo u Savetu Evrope