ĐUKANOVIĆ I ZVICER SPREMAJU LIKVIDACIJU VUČIĆA: Informacije o atentatu koje je Šešelj izneo u javnost

Novosti online

21. 01. 2022. u 19:57

PREDSEDNIK SRS Vojislav Šešelj izjavio je juče, za jutarnji program TV Pink da se sprema atentat na predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

ЂУКАНОВИЋ И ЗВИЦЕР СПРЕМАЈУ ЛИКВИДАЦИЈУ ВУЧИЋА: Информације о атентату које је Шешељ изнео у јавност

Foto: Printskrin Hepi TV

- Milo Đukanović i Radoje Zvicer spremaju likvidaciju Aleksandra Vučića i planiraju da to urade u prvoj polovini februara - rekao je Šešelj.

- Iznosim vam samo golu informaciju, bez ikakve obrade i želim da navedem naše službe da se izjasne i da kažu da li je to istina ili nije - naveo je lider radikala.

Predsednik SRS kaže da je Milo Đukanović kivan na Srbiju i Vučića zbog pomoći Srbima u Crnoj Gori.

Vulin: Kriminalna grupa Radoja Zvicera planirala da ubije predsednika

Informacije o tome da se sprema atentat potvrdio je Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova.

- Nakon što smo posredstvom Evropola, koristeći službene, zvanične vidove komunikacije između policija, 14. januara dobili informaciju pod oznakom hitno, od pripadnika policije jedne zemlje članice Evropske unije, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije je zvanično obavešteno o postojanju operativnih informacija o postojanju organizovane kriminalane grupe sačinjene od državljana različitih zemalja, koja za cilj ima ubistvo, atentat na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, nakon što su se u više ekspertskih nivoa uverili u kvalitet i vrednost dobijene informacije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije zajedno sa Evropolom i partnerskom službom od koje je informacija dobijena pokrenulo je opsežnu akciju na utvrđivanju identiteta svih pripadnika ove zločinačke organizacije, koja za cilj ima ubistvo predsednika Vučića.

- Na čelu ove kriminalne organizacije nalazi se crnogorski državljanin Radoje Zvicer, za kojim je Srbija već raspisala poternicu, organizator i jedan od vođa kavačkog klana, odgovoran za šverc i ilegalnu prodaju narkotika, ali i organizaciju i naručivanje više ubistava koja su počinjena na teritoriji Srbije, Crne Gore ali i drugih zemalja - rekao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima "Da li je Radoje Zvicer ovu zločinačku organizaciju okupio i organizovao da bi ubili predsednika Vučića po spostvenom nahođenju ili zato što je dobio naređenje od svog političkog šefa, političkog vođe, ostaje na istrazi da utvrdi."

- Ali do tada pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije o svakom saznanju do koga budu došli operativnim radom obaveštavaće Tužilaštvo za organizovani kriminal, ali i u sardanji sa predstavnicima vojnih bezbednosnih struktura učiniće sve da se naš ustavni poredak, svakodnevni način života, mir i stabilnost sačuvaju, ali i da se sačuva bezbednost i život predsednika Aleksandra Vučića. Živela Srbija - rekao je ministar Vulin.

Atentat na predsednika je, prema prikupljenim podacima, trebalo da se izvrši tokom februara.

BONUS VIDEO - ALEKSANDAR VUČIĆ: Tri stvari na koje sam ponosan u 2021. godini

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

GRADONAČELNIK VUČEVIĆ: LJudi treba da razumeju zašto policija i nadležni moraju da urade proceduru, Novosađane molim da ostanu mirni