ĆATE "POJEDOŠE" OPŠTINSKI BUDŽET: Bileća ne može sama da se izbori sa nasleđenim, nagomilanim dugovima

D. CURAĆ

27. 12. 2021. u 18:00

SVE teža situacija, nasleđena posle lokalnih izbora održanih 2020, u Bileći isplivava na površinu, a sa sastanka predsednika Sindikata uprave RS Bože Marića i radnika, te načelnika Veselina Vujovića, Vladi Republike Srpske je upućen apel da se uključi u rešavanje nagomilanih problema.

ЋАТЕ ПОЈЕДОШЕ ОПШТИНСКИ БУЏЕТ: Билећа не може сама да се избори са наслеђеним, нагомиланим дуговима

Foto: D. Curać

Naime, u opštinskoj administraciji je čak 285 ljudi, dugovi su dostigli bezmalo 20 miliona konvertibilnih maraka, a lokalna samouprava je samo Poreskoj upravi Republike Srpske "kratka" više od tri i po miliona KM.

Foto: D. Curać

 

-  U Bileći enorman broj radnika prima platu iz budžeta i ovakvo stanje je neodrživo. Svestan sam da načelnik Vujović ne može sam da izađe iz ovog problema, pa sam već razgovarao sa predsednikom Vlade i ponovo ću tražiti zajednički sastanak, jer se za ovo mora pronaći institucionalno rešenje - istakao je Marić, naglašavajući da bez sanacije poreskog duga Opštinske uprave nije moguće realizovati nijedan program socijalnog zbrinjavanja.

Optimalno

SVAKI dosadašanji pokušaj definisanja optimalne sistematizacije pokazivao da bi bilo potrebno ukinuti i do 100 radnih mesta. Nasleđeni dug od prethodne vlasti premašuje 20 miliona KM, stalne su blokade računa po raznim tužbama, a izdvajanja za plate administrativcima "pojedu" čak 65 odsto ukupnog budžeta.

Nikola Lero, predsednik sindikata Opštine u Bileći kaže da im je od početka 2021. isplaćeno samo devet plata.

BONUS VIDEO:

POČELO JE: Velika Britanija prva u svetu odobrila vakcine "Fajzera" i "Bionteka"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)