DODATNO POKREĆEMO TRŽIŠTE RADA: Ministar Mali - Otvoreni Balkan vizionarska inicijativa Vučića

Tanjug

22. 12. 2021. u 12:58

MINISTAR finansija Siniša Mali izjavio je danas da “Otvoreni Balkan” predstavlja vizionarsku inicijativu predsednika Aleksandra Vučića, navodeći da prema procenama Svetske banke, ukoliko se implementiraju sve mere koje se odnose na otvaranje tržišta, zajednički BDP u regionu može da se podigne za čak sedam odsto.

ДОДАТНО ПОКРЕЋЕМО ТРЖИШТЕ РАДА: Министар Мали - Отворени Балкан визионарска иницијатива Вучића

Foto: Tanjug

- To znači bolji standard građana Srbije, veće plate i penzije, više novca za kapitalne investicije, ali je i važno da približi narode i da ne gledamo u prošlost, nego da otvorimo novu stranicu - rekao je Mali u Skupštini Srbije.

On je podsetio da je juče u Tirani na sastanku predsednika Vučića sa premijerima Albanije i Severne Makedonije Edijem Ramom i Zoranom Zaevom potpisano više izuzetno važnih sporazuma.

- Potpisali smo važne sporazume koji omogućavaju slobodan protok ljudi preko granica, međusobno prepoznavanje radnih dozvola, izdavanje istih. Dodatno pokrećemo tržište rada - rekao je Mali.

Podsetio je da je potpisan i sporazum o prepoznavanju i usklađivanju fitosanitarnih i veterinarskih sertifikata, kao i sporazum o prepoznavanju ovlašćenih ekonomskih operatera kojih trenutno u Srbiji ima 29.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)