BES LAŽNE DRŽAVE: Vjosa Osmani - EU nije ispunila obećanje

Novosti online

15. 12. 2021. u 16:05

SAMOZVANA predsednica lažne države Kosovo Vjosa Osmani tvrdi da je Priština "ispunila kriterijume za liberalizaciju viznog režima, ali Evropska unija još nije ispunila svoje obećanje."

БЕС ЛАЖНЕ ДРЖАВЕ: Вјоса Османи - ЕУ није испунила обећање

Foto: Printskrin

Ona je to rekla na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, prenosi Ekonomija Online.

Dodala je da su evropske integracije prioritet.

- Evropska unija još nije ispunila obećanje o liberalizaciji - rekla je Osmani uz zahvalnost Severnoj Makedoniji "na pristupu (tzv.) Kosovu vezano za liberalizaciji viznog režima“ naglasivši da i (lažna država) Kosovo i Severna Makedonija imaju isti cilj, a to je Evropska unija.

Osmani se osvrnula i na "Kumanovsku grupu" rekavšo da je Priština spremna da pomogne Severnoj Makedoniji da otvori međunarodnu istragu o tom incidentu.

- Mislim da bi trebalo sačekati proces i u potpunosti sagledati okolnosti. Slučaj je u Vrhovnom sudu i verujem da će biti razjašnjen. Premijer Zaev je izrazio spremnost da vodi međunarodnu istragu i spremni smo da mu pomognemo u tome - rekla je Osmani.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest