VUČIĆ U RAŽNJU: U planu izgradnja manjeg pogona vojne industrije (VIDEO)

Novosti online

10. 12. 2021. u 14:06 >> 15:20

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić boravi u Nišavskom okrugu od danas do nedelje.

ВУЧИЋ У РАЖЊУ: У плану изградња мањег погона војне индустрије (ВИДЕО)

Foto: Novosti



Vučić prvo posetio Ražanj, obišao novoizgrađenu halu u OŠ "Ivan Vušović"

Predsednik je obilaskom Osnovne škole "Ivan Vušović" u Ražnju započeo posetu Nišavskom okrugu. Predsednika je ispred škole dočekalo rukovodstvo škole i brojni meštani.

 

Obraćajući se okupljenim građanima, predsednik je najavio izgradnju puta Kovilovac - Skorica, kao i nastavak rekonstrukcije škole.

- Teško ćemo dovesti stranog investitora u Ražanj, smatram da bi bilo dobro da se otvori manji pogon vojne industrije kako bi zaposlili oko 200 ili 250 ljudi, kako bi podigli i prosek plata, kako bi vi i vaša deca imali budućnost - naveo je Vučić.

Foto: Novosti

Kako je dodao, poseban probem je kvalitet vode. Vučić je napomenuo da će za vodovodnu i kanalizacionu mrežu biti potrebno između osam i 10 miliona.

Vučić je sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovićem otvorio novoizgrađenu halu za fizičko u školi koju pohađa 222 učenika.

Radovi na izgradnji hale za fizičko počeli su 2016. godine, a završeni u novembru ove godine.

Foto: Novosti

Predsednik je nakon obilaska rekao i da će se raditi druga faza rekonstrukcije škole koju je obišao.

Vučić ja najavio i da će se razgovarati sa Jugoimport i domaćim kompanijama vojne industrije o mogućnosti otvaranja jednog manjeg pogona u Ražnju.

- Kada budemo doneli odluku, a donećemo u roku od 15 dana, možda već i sutra ili u nedelju ujutru na sastanku, o izgradnji te manje fabrike u industrijskoj zoni Ražanja, gde ćemo mi kao država da finansiramo kompletnu infrastrukturu industrijske zone, jer opština to ne može da uradi - naveo je Vučić.

Predsednik će, kako je izjavio, u skorije vreme posetiti i Sjenicu, Novi Pazar i Tutin.

Foto: Novosti

Naglasio je da bi otvaranjem pogona vojne industrije u Ražnju bile podignute plate u tom mestu, koje su sada među najnižim u Srbiji.

Predsednik je rekao da su veliki gubici na mreži za vodosnebdevanje u Ražnju, veći od 50 odsto i da će za četiri ili pet meseci biti završena analiza koja će pokazati koliko treba uložiti novca da se poboljša situacija i da će onda država brzo uložiti taj novac.


Rekao da će biti izgrađena i fekalna kanalizacija u tri mesta: Smilovcu, Skorici i Vitoševcu.

- Biće potpuno drugačije u Ražnju i građani će moći tu lepše da žive - poručio je Vučić.

Pošto je obišao školu, predsednik se sastao sa predstavnicima mesnih zajednica.

Predsednik odigrao dve partije šaha sa učenicima

Predsednik Vučić je tokom obilaska obnovljene škole razgovarao sa decom u fiskulturnoj sali. Odigrao je dve partije šaha sa jednim učenikom i jednom učenicom.

- Samo napadaj, lepo je što napadaš. Fasciniran sam tvojom brzom igrom - rekao je učenici.

Takođe se upoznao sa streličarskom ekipom. Potom je upoznao mališane lokalnog fudbalskog kluba „Bukovik“. U karate sekciji posebno ga je oduševio mališan Viktor, kojeg je jedva naveo da se malo nasmeši.

- Kao da gledam mog Vukana tako se i on namršti kada se naljuti - kazao je predsednik.

Zadržao se kratko i sa košarkašima, odbojkašima i stonoteniserima, ali i gimnastičarima.

Za izgradnju sale u aleksinačkoj školi Ministarstvo prosvete je izdvojilo 334.555 evra i za opremanje oko tri miliona dinara.

Halu će u ubuduće osim učenika škole koristiti i sportska društva iz Ražnja.

Osnovnu školu "Ivan Vušović" pohađaju deca iz Ražnja, kao i u izdvojenim odeljenjima u osam sela u okolini.

Škola je osnovana 1838. godine, a nosi naziv po sudiji i prvoborcu NOB-a Ivanu Vušoviću. U školi radi 53 ljudi.

Popodne sastanak sa predsednicima opština Nišavskog okruga


Vučić će se danas posle podne sastati sa svim predsednicima opština Nišavskog okruga, a potom će obići fabriku "Jumis", najavila je pres-služba predsednika.

Predsednik će se u subotu u kasarni "Mija Stanimirović" sastati sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u širem sastavu, a nakon toga je planiran sastanak sa rukovodstvom Ministarstva odbrane i komandnim kadrom VS u užem sastavu.

U Nišu će nakon toga uslediti prikaz rada diviziona samohodnih top haubica „NORA B-52 M15" i prikaz vežbe na položaju Lisinac.

Predsednik će, kako je navedeno u najavi, ručati sa vojnicima i oficirima.

U nedelju Vučić će se na vojnom aerodromu "Narednik-pilot Mihajlo Petrović" sastati sa predstavnicima odbrambene industrije Srbije, nakon čega je predviđen prikaz sposobnosti helikopterskih jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO i 63. padobranske brigade, a zatim i izjave za medije.

Predsednik Vučić najavio je nedavno da će ići u višednevnu posetu Nišavskom okrugu kako bi sa predstavnicima tog okruga razgovarao o daljem razvoju juga Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

VUČIĆ DANAS NA VOJNOJ VEŽBI: Predsednik prisustvuje taktičkoj vežbi Vihor 2024 na poligonu „Pešter“