LUKAŠENKO O SLOVENSKOM UPORIŠTU: Sa Putinom često razgovaram o Srbiji

Novosti online

07. 12. 2021. u 20:50

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „skoro na svakom sastanku“ razgovara o situaciji na Balkanu.

ЛУКАШЕНКО О СЛОВЕНСКОМ УПОРИШТУ: Са Путином често разговарам о Србији

Foto: EPA/ilustracija

- A na Balkanu imamo – Srbiju. Uvek je bila uporište za Slovene na Balkanu, i danas je. Veoma često razgovaramo o problemima koje imate i spremni smo za veoma dobru saradnju - rekao je Lukašenko na sastanku sa predsednikom grupe prijateljstva sa Belorusijom u Skupštini Srbije Dragomirom Karićem.

Kako je naglasio beloruski lider, to je dobro poznato predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pogotovo što se nedavno sastajao sa predsednikom Rusije.

- On sa zadovoljstvom dočekuje svoje pouzdane ljude. Veoma često razgovaramo o njemu, o Srbiji -  dodao je Lukašenko, prenosi „EAdejli“.

Podsetimo, u Sočiju je nedavno održan 19. po redu susret predsednika Rusije i Srbije. Glavna tema razgovora bila je cena gasa za Srbiju, ali i situacija na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RODILA MU JE SINA: Šotrina žena bila je najlepša u Jugoslaviji, a završila je tragično - nije ostavila ni oproštajno pismo (FOTO)