LUKAŠENKO O SLOVENSKOM UPORIŠTU: Sa Putinom često razgovaram o Srbiji

Novosti online

07. 12. 2021. u 20:50

PREDSEDNIK Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom „skoro na svakom sastanku“ razgovara o situaciji na Balkanu.

ЛУКАШЕНКО О СЛОВЕНСКОМ УПОРИШТУ: Са Путином често разговарам о Србији

Foto: EPA/ilustracija

- A na Balkanu imamo – Srbiju. Uvek je bila uporište za Slovene na Balkanu, i danas je. Veoma često razgovaramo o problemima koje imate i spremni smo za veoma dobru saradnju - rekao je Lukašenko na sastanku sa predsednikom grupe prijateljstva sa Belorusijom u Skupštini Srbije Dragomirom Karićem.

Kako je naglasio beloruski lider, to je dobro poznato predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, pogotovo što se nedavno sastajao sa predsednikom Rusije.

- On sa zadovoljstvom dočekuje svoje pouzdane ljude. Veoma često razgovaramo o njemu, o Srbiji -  dodao je Lukašenko, prenosi „EAdejli“.

Podsetimo, u Sočiju je nedavno održan 19. po redu susret predsednika Rusije i Srbije. Glavna tema razgovora bila je cena gasa za Srbiju, ali i situacija na Zapadnom Balkanu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!