ŽUSTRA RASPRAVA NA TV PRVA: Dr Šekler - Marija, nemojte sa mnom da se raspravljate, ne upadajte mi u reč!

Novosti onlajn

28. 11. 2021. u 14:17

U JUTARNjEM programu TV Prva gostovali su doktor Predrag Kon i doktor Milanko Šekler koji su govorili o novom soju virusa korona.

ЖУСТРА РАСПРАВА НА ТВ ПРВА: Др Шеклер - Марија, немојте са мном да се расправљате, не упадајте ми у реч!

Foto: Printskrin/TV Prva

Doktor Šekler je reagovao na konstatacije da je novi soj korone omikron "Frankejštajn", "super-mutant" i da ima brojne mutacije, što dovodi do toga da je vrlo lako prenosiv. 

- Doktore, recite nam kakav je to super-mutant, da li je tačno da ima više od 50 veoma opasnih mutacija, 32 samo na spajk proteinu? - upitala je voditeljka Marija Savić Stamenić. 

- Kako to super zvuči kad se to tako kaže... - rekao je Šekler na šta se nadovezala voditeljka: 

- Ne zvuči super, zvuči grozno. 

- To što vi kažete zvuči grozno, ali to nije činjenica. To Feankejštajn, super-mutant, za mene je to krajnje neprofesionalno. Ako SZO koja se bavi klasifikacijom virusom korona kaže da nema dovoljno podataka, da ima mnogo mutacija ali da mi ne možemo da znamo kako će one da utiču na ponašanje virusa. Zašto to niko ne prenese?! SZO upozorava da su potrebne nedelje da se vide osobine ovog virusa. Ovaj virus je u Južnoafričkoj republici otkriven početkom novembra, Nacionalno telo za prenosive bolesti Južnoafričke republike je reklo da nema informacija o povećanoj smrtnosti, nema informacija da su promenjene kliničke slike, ima podataka da ima dosta asimptomatskih slučaja. Što to neko nije preneo? 

- Ali i ovo su naučnici, citirala sam vam na početku - rekla je voditeljka.

- Ma nisu, koji naučnici - uzviknuo je Šekler.

- Jesu, citirala sam čoveka na početku. Radi na Harvard školi javnog zdravlja u Bostonu - rekla je Marija Savić Stamenić. 

- Marija, nemojte Vi sa mnom da se raspravljate. Meni je najlakše bilo da potvrdim ono što ste Vi rekli! Pa šta ako ima 32 mutacije, to je moje pitanje! Pa šta?! Bila je alfa, beta... Sačekaj,te, nemojte Vi meni da upadate u reč! Hoćete da me pustite da kažem? Bila je alfa, bila je beta, gama, delta, mu varijanta, bazilski soj... Hoćete da vas podsećam koliko slova je prošlo za ovaj 21 mesec i svaki put kada se pojavi novo slovo, ista stvar - kreće drama! Stvarno nema potrebe za tim, sačekajte da se obave ispitivanja. U ovom trenutku ne postoji nobelovac, genije, super pametan čovek koji može da kaže da li je ovaj virus promenio osobine. Ne možete svaki dan da pričate "Frankejštaj, super-mutant, svi će da umremo". Vi prenosite samo ono što je super uznemirujuće - rekao je Šekler.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (3)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura