"UZ JEFTIN TELEVIZOR POKUPITE I KORONU" Dr Šekler o masovnoj kupovini za praznike i novom soju virusa korona

Novosti onlajn

27. 11. 2021. u 08:33

NOVI soj korona virusa, koji je preokupirao naslove u novinama i medijima, pojavio se još pre nekoliko nedelja i svrstan je u grupu virusa za koje se kaže da su interesantniji i da treba da se prate, objašnjava virusolog Milanko Šekler.

УЗ ЈЕФТИН ТЕЛЕВИЗОР ПОКУПИТЕ И КОРОНУ Др Шеклер o масовној куповини за празнике и новом соју вируса корона

Foto: Printscreen/RTS

Šekler je za RTS rekao da ne može da kaže da je taj soj prenosiviji, niti da vakcine ne štite od njega.

Virusolog tvrdi da svi sojevi o kojima se priča uopšte nisu novi.

- Taj soj koji je preokupirao naslove u novinama i medijima je soj koji se pojavio još pre nekoliko nedelja i koji je svrstan u tu neku grupu virusa za koje se kaže da su interesantniji, treba da se prate. Na vrlo malom broju uzoraka u svega nekoliko zemalja je zabeležno prisustvo i za sada ne može da se kaže ništa interesantno i tačno u vezi sa tim - naveo je Šekler.

Komentarišući euforiju zbog Crnog petka i praznika, Šekler je rekao da se prave gužve i povećava rizik od širenja virusa.

- Uz jeftin televizor možete da pokupite i koronu i završite na Bežanijskoj kosi - upozorio je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade