KOGA LAŽETE I OBMANJUJETE? Vučić o protestima i Rio Tintu – predstavnici bivšeg režima su pre osam godina potpisali sa njima devet sporazuma!

Novosti online

24. 11. 2021. u 19:19

U OBRAĆANJU veče uoči susreta sa Vladimirom Putinom, predsednik Aleksandar Vučić se obratio iz Sočija.

КОГА ЛАЖЕТЕ И ОБМАЊУЈЕТЕ? Вучић о протестима и Рио Тинту – представници бившег режима су пре осам година потписали са њима девет споразума!

Foto: J. Dinčić

Upitan o protestu ispred Predsedništva, Vučić je rekao da je potpuno normalno da ljudi protestuju. On je podsetio da su Rio Tinto u Srbiju 2001. godine doveli pripadnici bivšeg režima.

- Rio Tinto u Srbiju niko nije doveo od nas, već predstvanici bivšeg režima koji danas učestvuju u protestima. Osam godina pre našeg dolaska na vlast, a devet sporazuma su sa njima potpisali. Tada im litijum nije smetao? - rekao je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da su organizatori protesta došli u kolima koja zagađuju vazduh.

- Koliko ste cigareta zapalili? Ne mogu da govorim o tom licemerju - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao da se "ništa ne dešava oko Rio Tinta".

- Videćemo šta će Rio Tinto imati da nama ponudi. Ako predlog Ria Tinta ne bude dobar i ozbiljan, Srbija neće ni razgovarati sa tom kompanijom, tvrdi predsednik - dodao je predsednik.

Vučić je rekao da Aleksandra Jovanovića Ćutu i njegov pokret finansiraju iz Austrije.

- Danas se vodi veliki energetski rat na nivou sveta. Energija je postala sve. Vi morate da imate struju, morate da imate gas jer vam to znači industriju. Ne samo prljavu, već i modernu. Morate da obezbedite svoju zemlju, a najlakše je reći da ne koristimo ugalj i da nemamo struje. Jeste li to išli da kažete radnicima u Kolubari ili Kostocu? Jeste li išli da kažete građaninu u Srbiji da večeras neće moći detetu da podgreju mleko jer neće biti struje? Koga lažete, koga obmanjujete? Nemojte da mislite da Viola fon Kramon više voli Srbiju od nas samih - rekao je Vučić.

U Beogradu je večeras organizovan protest, koji je počeo ispred Predsedništva Srbije, a premestio se ispred Vlade Srbije. Protest su organizovali predstavnici opozicije i njihovi simpatizeri. Okupljeni aktivisti i građani nose transparente protiv Rio Tinta.

BONUS VIDEO - PROJEKAT OD OGROMNOG ZNAČAJA ZA SRBIJU: moderni vozovi spajaju Beograd i Budimpeštu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)