VAŽNE MERE DRŽAVE: Snimak u kom je predsednik objasnio šta čeka građane Srbije (VIDEO)

Novosti online

24. 11. 2021. u 19:04

U SUSRET demografskim merama Republike Srbije, koje bi trebalo da pomognu u porastu nataliteta i kvaliteta života najmlađih, oglasio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ВАЖНЕ МЕРЕ ДРЖАВЕ: Снимак у ком је председник објаснио шта чека грађане Србије (ВИДЕО)

Foto: Tanjug

On je na Instagramu objavio video sa najavljenim merama, uz poruku: Sve što radimo – radimo za našu decu, za budućnost Srbije.

- Od 1. januara svako prvorođeno dete umesto dosadašnjih100.000 dinara, odmah ćemo uplaćivati 300.000, to je prva mera. Svi u Srbiji primiće više od 4.000 evra za prvorođeno dete. Radimo i na tim merama i za drugo dete. Za studente odmah donosimo meru da ukoliko devojka ili žena zatrudni i rodi dete, za nju ne važe ispitni rokovi, kao i za muškarca. Mislimo da je to veoma važna mera, jer ćemo time napraviti atmosferu za mlade ljude da znaju da nisu uništili ničim svoju karijeru time što žele da imaju dete i da ostvare svoje roditeljske snove i svoje roditeljske potrebe. Najvažnija mera o kojoj razgovaramo, to su stanovi i ogromna pomoć učešće koja će država da nepovratno da za mlade parove - deo je poruke koju je objavio predsednik Vučić.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aleksandar Vučić (@avucic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

IZMEĐU BOROVE ŠUME I ČISTOG MORA: Topla preporuka za hotel Sealife Kemer Resort 5*