VUČIĆ SE SASTAO SA LAJČAKOM: Razgovarali o nastavku dijaloga Beograda i Prištine

Tanjug

23. 11. 2021. u 12:07

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Beogradu sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavom Lajčakom.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА ЛАЈЧАКОМ: Разговарали о наставку дијалога Београда и Приштине

Foto: Tanjug

Vučić i Lajčak sastali su se u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.


Lajčakova poseta Beogradu, a zatim i Prištini, dolazi nakon debate Saveta EU o dijalogu, ali i nakon još jedne neuspešne runde razgovora Beograda i Prištine u Briselu.

Kako je Tanjugu rečeno u Briselu, Lajčak će pokušati da proceni mogućnosti za napredak u dijalogu i svrsishodan sastanak Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija do kraja ove godine i preneti poruku šta EU i zemlje članice očekuju od nastavka razgovora o normalizaciji odnosa dve strane.

Lajčak je u ponedeljak u Beču razgovarao sa Kurtijem o trenutnoj situaciji i napretku dijaloga koji pomaže EU.



- Imali smo detaljan razgovor o stanju i daljim koracima u dijalogu kome posreduje EU - napisao je Lajčak na svom Tviter nalogu.

Ministri EU pozvali su prošle nedelje Beograd i Prištinu na "konstruktivan angažman" i postizanje "pozitivnih rezultata" uz insistiranje na "primeni još neispunjenih obaveza iz dijaloga".

Šef diplomatije EU Žozep Borelj tom prilikom je pozvao Vučića i Kurtija na "sastanak na visokom političkom nivou pre kraja godine".
 

BONUS VIDEO: VUČIĆ NA OTVARANjU GALERIJE BEOGRAD: Prestonica Srbije postaje glavni grad regiona

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade