"SREBRENICA NIJE GENOCID!" Aidini jajima pogodili dete, nacionalisti pevaju

Š. M.

09. 11. 2021. u 21:24

GRUPICA građana okupila se večeras na neprijavljenom javnom okupljanju ispred Doma sindikata u centru Beograda u znak podrške Aidi Ćorović koja je ranije danas privedena nakon što je jajima gađala mural Ratku Mladiću.

СРЕБРЕНИЦА НИЈЕ ГЕНОЦИД! Аидини јајима погодили дете, националисти певају

Foto: I. Marinković

Grupica demonstranata je krenula ka uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića, gde se nalazi mural. U blizini murala nalazi se policija. U međuvremenu se pojavila i grupa mladih nacionalista koja želi da obrani mural srpskog generala. 

Okupljeni nacionalisti pevaju "Srebrenica nije genocid" i skandiraju "Ratko Mladić", a grupici "antifašista" poručuju da su "ustaše".

Okupljeni "antifašisti", između ostalog, nose transparent "mural mora pasti", a prisutne gađaju jajima, a na meti "antifašista" su i pripadnici medija. Jedno dete pogođeno je jajetom koje su bacili tzv. "antifašisti".

 

Iza neprijavljenog protesta stoji NVO "Inicijativa mladih za ljudska prava", a među okupljenima je uočen Aris Movsesijen iz Nove stranke, kao i Dobrica Veselinović - Ne davimo Beograd.

U grupici koja se nalazi preko puta murala ima oko 20 do 25, ali najveći deo čine novinari, kao i Pavle Grbović iz PSG.

U grupi koja napada na mural su i dr Rade Panić - Sindikat lekara i farmaceuta, Demokratska stranka, Marks 21, članovi Beograd prajd tima, prof. dr Zoran Radovanović epidemiolog, članovi Skupstine slobodne Srbije, Pokreta slobodnih građana, Žene u crnom, Fond za humanitarno pravo, ali i Petar Đurić.

Odgovor Đujića

Nakon objavljene informacije da je prisustvovao protestu Petar Đujić, predsednik Pokreta "Ćale ovo je za tebe", demantovao je ove navode rekavši da se na tom mestu našao jer je išao do prodavnice.

"'SREBRENICA NIJE GENOCID!' Aidini jajima pogodili dete, nacionalisti pevaju" netačno je preneta infomacija da sam bio učesnik okupljanja povodom murala, kao i da sam se nalazio u grupi koja je napadala mural. Stoga vas molim da u najkraćem roku, a u skladu sa Zakonom o javnom informisanju i medijima objavite ovaj moj demant kao Pravo na odgovor i na ispravku informacije. Naime, živim u Njegoševoj ulici u ulazu pored murala Ratka Mladića i u vreme okupljanja sam izašao do prodavnice, gde me je pretpostavljam uočio novinar koji je neznajući da tu živim zaključio da sam došao kako bih učestvovao u protestu", navodi Đujić u demantiju upućenom "Večernjim novostima".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili