SRBIJA ME NE PLAĆA NI CENT: Ričard Grenel demantovao navode da od Beograda dobija mesečnu naknadu

V. N.

09. 11. 2021. u 20:20

NEKADAŠNjI specijalni izaslanik bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel demantovao je tvrdnje da ga Vlada Srbije plaća za lobiranje.

СРБИЈA МЕ НЕ ПЛАЋА НИ ЦЕНТ: Ричард Гренел демантовао наводе да од Београда добија месечну накнаду

Foto Tanjug

On je istakao da ga Vlada Srbije "ne plaća ni cent":

- Nikada ne treba verovati nikome ko je rekao tako nešto. To nije istina.

Kako su preneli prištinski mediji, analitičar Dušan Janjić izneo je za podgoričku Antenu M tvrdnju da Vlada Srbije Grenelu plaća 100.000 dolara mesečno za lobiranje:

- Mi čak plaćamo Grenelu 100.000 dolara mesečno, ne znam zašto, kada njegov šef nije na vlasti.

Janjićeve tvrdnje demantovao je i državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Starović, ocenivši da je navodno angažovanje Grenela za lobi usluge po ceni od 100.000 dolara mesečno - "suluda ideja":

- Naravno da niko iz Srbije ne plaća Grenelu 100.000 dolara mesečno. Tako suluda ideja može nastati jedino kada se sklonost ka autoprojekciji poklopi sa latentnom grandomanijom. A na bagatelisanje sopstvene države su nas takvi već navikli - naveo je Starović u objavi na "Tviteru".

Interesantno je i da Janjić nijednom rečju nije "posumnjao" da Grenel možda ima neke poslovne aranžmane sa Tiranom, gde je trenutno, i to drugi put za nekoliko meseci. Bivši američki zvaničnik bio je u Albaniji letos, a sada iz Tirane objavljuje postove na svojim društvenim mrežama, poručujući da bi "Amerikanci trebalo da posete ovaj grad i da su ljudi neverovatni".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere