GRENEL KRITIKOVAO NOVU ADMINISTRACIJU: Bajdenov tim nije ni pogledao Vašingtonski sporazum

Tanjug

30. 10. 2021. u 21:11

BIVŠI specijalni izaslanik SAD za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel kritikovao je novu američku administraciju jer se, kako je rekao, nije bavila Vašingtonskim sporazumom i ne obraća više pažnju na Balkan.

ГРЕНЕЛ КРИТИКОВАО НОВУ АДМИНИСТРАЦИЈУ: Бајденов тим није ни погледао Вашингтонски споразум

Foto: EPA

Grenel je u emisiji Kešiz korner na striming platformi Ipoh TV rekao da je nova administracija zanemarila dostignuća bivšeg predsednika Donalda Trampa na Balkanu i ocenio da je tim predsednika Džozefa Bajdena "podbacio na Balkanu".

On je ocenio da niko vise iz SAD ne obraća pažnju na Balkan, prenosi prištinska Koha ditore.

Grenel je rekao da je najuspešnija tačka Vašingtonskog sporazuma, koji je postignut 4. septembra 2020. godine u Beloj kući, bila uvođenje moratorijuma na lobiranje Prištine za nova priznanja i Srbije za povlačenje priznanja.

- Postignuta su četiri ekonomska sporazuma i sada mi je veoma teško da vidim kako je Bajdenov tim totalno podbacio na Balkanu. Mislim da na njega ne obraćaju pažnju - rekao je Grenel.

Vašingtonski sporazum nazvao je istorijskim i ocenio da je Bajdenov tim mogao da ga pogleda i "kaže šta treba ponovo pregovarati ili šta možemo da uradimo da se poboljša", dodaje prištinska Ekonomija onlajn.

- Ali niko ga nije pogledao - rekao je Grenel.

On je dodao da iako više nema političku funkciju, čini sve što je u njegovoj moći da progura sprovođenje sporazuma.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)