ANA BRNABIĆ: Imam utisak da deo medija u vlasništvu Dragana Đilasa živi u paralelnoj stvarnosti

Novosti online

25. 10. 2021. u 14:39

MEDIJI u vlasništvu Junajted grupe optužili su vlast da uvodi verbalni delikt u Srbiju.

АНА БРНАБИЋ: Имам утисак да део медија у власништву Драгана Ђиласа живи у паралелној стварности

Foto: Tanjug

Međutim, u obzir nisu uzeli analizu i predlog izmena krivičnog zakona uradio OEBS – Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju. 

Premijerka Brnabić istakla je jutros da kada pročita takve vesti ima utisak da deo medija u vlasništvu Dragana Đilasa živi u paralelnoj stvarnosti.

- U Radnoj grupi  za bezbednost i zaštitu novinara, učestvuju novinarska udruženja, Delegacija Evropske unije u Srbiji, OEBS, Norveška ambasada, Konrad Adenauer fondacija.... Upravo je OEBS je inicirao jednu analizu Krivičnog zakonika, sa našim najviđenijim pravnicima i oni su tu analizu i platili. Onda su izneli rezultate i predloge te analize, na sastanku Radne grupe, saslušali smo, pitali smo novinarska udruženja da li se slaži da bi to pojačalo zaštitu novinara i svi su rekli "da", mislimo da bi to bila velika stvar za Srbiju. Onda sam zamolila OEBS da se vidi sa NUNS-om, NDNV-om i svim novinarskim udruženjima koji su napustili Radnu grupu. Svi oni su takođe bili oduševljeni - izjavila je Ana Brnabić. 

- Onda sam bila naivna i rekla ministarstvu pravde da zbog bezbednosti novinara i u cilju jasne opredeljenosti da je Srbija ozbiljna zemlja koja će učiniti sve da zaštiti medijske radnike, ne čekaju ostale izmene krivičnog zakonika, već da krenemo u javnu raspravu za izmenu po tačkama koje je predložio OEBS. I onda, vi pročitate ovako nešto, što zaista nema nikakve veze sa istinom ni stvarnošću u kojoj živimo - navela je premijerka. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)