"NOVOSTI" OBIŠLE RANJENOG SRBINA: Srećko na intenzivnoj nezi! (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2021. u 11:41

DIREKTOR Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek rekao je da je zdravstveno stanje povređenog Srećka Sofronijevića trenutno stabilno, ali se nalazi na intenzivnoj nezi i opasnost po njegov život nije prošla.

НОВОСТИ ОБИШЛЕ РАЊЕНОГ СРБИНА: Срећко на интензивној нези! (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

Kako nam je rečeno, on ne može ni da govori niti gleda, već samo leži, a ima i povišen pritisak i temperaturu.

On nije mogao da razgovara sa policijom, a lekari su rekli da će mu trebati par dana da se još malo oporavi kako bi mogao da da izjavu.

- Povređeno je deset naših sugrađana. Ono što je posebno tragično je da nam je jedan pacijent teško povređen, na njega je mučki pucano s leđa. Hvala Bogu, preživeo je povrede, hitno je operisan, metak je izvađen, i dalje se nalazi u jedinici intenzivne nege. Trenutno stabilnog stanja, ali ne znamo kako će se stanje razvijati, noć je proveo mirno uz povišenu telesnu temperaturu, prima adekvatnu negu - rekao je direktor Kliničko-bolničkog centra u Severnoj Mitrovici dr Zlatan Elek.

 

- Upucan je sa leđa. Pravo ime mu je Srećko, i ja ovoliko godina radim kao lekar, i retko sam video da čovek ima toliko sreće. Pazite, metak udara u lopaticu, ne ide u pravcu srca, nego ide gore, lomi drugo rebro, ne kači bitne krvne sudove vrata, ni karotidu ni ništa, prolazi na dva tri milimetra od njih, kači periferni krvni sud i završava u mišiću. U tim strašnim okolnostima moglo je biti mnogo gore - rekao nam je jedan iz tima lekara koji je brinuo o njemu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - ZASTRAŠUJUĆI SNIMAK SA KOSOVA: Odjekuju rafali, Albanci pucaju po Srbima

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili