NA SEVERU KIM MIRNO ALI NAPETO: Obdaništa i škole nastavili sa radom

Novosti online

14. 10. 2021. u 08:33

NA severu Kosova je danas mirno ali napeto. Srbin Srećko Sofronijević, koji je tokom jučerašnje akcije prištinskih specijalnih snaga teško ranjen, nalazi se na intenzivnoj nezi.

НА СЕВЕРУ КИМ МИРНО АЛИ НАПЕТО: Обданишта и школе наставили са радом

Foto: D. Z.

Iako na prvi pogled sve izgleda kao da se ništa nije desilo, tenzije i strah od novih provokacija kosovskih vlasti primetni su među građanima.

Nakon sinoćnog uklanjanja barikada sa magistralnog puta Priština—Raška, u mestu Rudare, svi putni pravci na severu Kosova su prohodni.

Građani su se vratili svakodnevnim aktivnostima, obdaništa i škole nastavili su sa radom, ali bojazan da bi novi zvuk sirene za uzbunu mogao da ih uznemiri i izvede na ulice još uvek je prisutan.

Prema rečima Radovana Tanića, direktora Tehničke škole „Mihailo Petrović Alas“, u čijoj blizini su kosovski specijalci i započeli svoju akciju upada u apoteku što je i izazvalo revolt građana, nastava se od jutros odvija bez problema, a slično je i u Predškolskoj ustanovi „Danica Jaramaz“.

- Obdanište i predškolsko rade normalno, mi smo i juče roditeljima poručili da su deca bezbedna u našoj ustanovi, ali je većina njih, iz straha, ipak uzela svoju decu - rekla je Gorica Marinković, direktor PU „Danica Jaramaz“.

Podsetimo, kosovska policija sprovela je juče ujutru akciju u kojoj je zatvoreno više prodavnica u severnom delu Kosovske Mitrovice i okolnim mestima i na taj način izazvala reakciju žitelja tog grada, koji su kamionima i vozilima blokirali pojedine gradske ulice i raskrsnice.

Policija je koristila šok-bombe i suzavac, a aktivirane su i sirene za uzbunu. Nešto kasnije pristigli su i pripadnici specijalne jedinice Rosu. Slična akcija odvijala se i u Zvečanu. Povređeno je na desetine Srba, a jedan muškarac teško je povređen.

(RTS/ Kosovo online)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

UZNEMIRUJUĆ SNIMAK: Pogledajte kako izgleda trenutna situacija na KiM

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREDSEDNIK VUČIĆ STIGAO NA POLIGON PEŠTER: Sve spremno za veliku vojnu vežbu (VIDEO)