VUČIĆ NA SASTANKU SA SRBIMA SA KiM: Nećemo dozvoliti Oluje, Bljesak, pogrom iz 2004! Štitićemo naš narod

Novosti online/N. Kočović

13. 10. 2021. u 14:43 >> 15:38

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je u kasarnu u Raškoj, gde obilazi jedinice Vojske Srbije i Žandarmerije

ВУЧИЋ НА САСТАНКУ СА СРБИМА СА КиМ: Нећемо дозволити Олује, Бљесак, погром из 2004! Штитићемо наш народ

Foto: Printskrin

Vučić se sastaje sa vojnim vrhom i Srbima sa Kosova i Metohije, povodom upada specijalaca lažne države Kosovo na sever pokrajine i pucnjave po našem narodu.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Predsednik kaže da je spreman da sasluša Srbe sa Kosova i Metohije i na kraju sastanka će im odgovoriti na sva pitanja.

Vučić je rekao da ne razume zbog čega su potrebne kamere na sastanku, ali dodaje da je odlučio da ispoštuje odluku Gorana Rakića iz Srpske liste.

Rakić je objasnio da želi da javnost čuje sve što se dešava na Kosovu i Metohiji.

On kaže da će pokušati da bude smiren i da je popio lek za smirenje, ali da ne može da bude miran i objašnjava da ne može da razume da neko puca na narod.

- Branićemo se svim čime raspolažemo ako se ovo ponovi - rekao je Rakić, a to je ispraćeno aplauzima i povicima "ovo je zadnji put".

- Nema sledećeg puta, upucali su nam brata pored nas - rekao je Srbin iz publike.

Predsednik kaže da ga interesuje u kojoj situaciji je Sofronijević ranjen.

Narod se obraća predsedniku

Narod je odgovorio da je "policija" lažne države nasumično pucala u toj situaciji. Predsednik kaže da mu se čini da je Sofronijevića upoznao kada je bio u Zvečanu.

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Foto: Novosti

Srbi ukazuju predsedniku na to sa koliko se teškom situacijom suočavaju i koliki teror trpe.

Sestra od strica ranjenog Srbina u suzama se obratila predsedniku.

Vučićev odgovor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je čuo šta je narod sa Kosova i Metohije imao da mu poruči.

- Neću previše o prošlosti. Neću o tome koliko nas je bilo 1961. i koliko nas je danas na KiM - rekao je Vučić i podsetio na pogrom naroda 2004. godine i na 2008. godinu kada je Priština jednostrano proglasila nezavisnost, ali niko iz vlasti u Beogradu nije reagovao.

Vučić kaže da zna šta misli običan narod, ali je poručio liderima Srpske liste da nije od njih tražio da budu uz njega zato što se nekome nešto sviđa.

- Sasvim sam siguran da dobro znate da smo se borili i trudili da luču srpske države i srpskog naroda sačuvamo, a da ne ugrozimo celokupan srpski narod i celokupnu Srbiju - rekao je Vučić i podsetio na 2013. godinu kada je potpisan Briselski sporazum. Tada je odbijena tačka da tzv. Kosovo uđe u UN, iako su skoro svi ministri tadašnje Vlade Srbije bili za to da se usvoji. 

- To je bila tačka 14. Briselskog sporazuma - rekao je Vučić.

Predsednik je objasnio da je trebalo podizati celu Srbiju jer skoro da nije bilo ni borbenih aviona kada je došao na vlast.

- Mislim isto što i vi, ali postavlja se pitanje šta je to što je naša najpametnija reakcija - rekao je Vučić.

On kaže da je molio Srbe da ne dođe do napada na ROSU kada su pravili špalir jer zna da su Albanci jedva čekali da do toga dođe.

- Živ nisam bio kada sam čuo da je Sofronijević ranjen - kaže Vučić i dodaje da je rekao Lajčaku da EU obuzda Albance ili će to Srbija uraditi.

Predsednik je objasnio da su Albanci imali podršku barem jedne države, a da ta država nije članica EU.

- Neke zapadne sile požuruju Albance jer imaju želju da se sve uruši i destabilizuje. Cilj im je i destabilizacija Srbije - rekao je Vučić.

Vučić kaže da nikad nije čuo da neko ide da hapsi "plazma keks" i limenke "koka-kole" uz ispaljivanje rafala.

Predsednik kaže da je dobro da EU konačno nije koristila izraz "obe strane".

- Vidim kakvo je raspoloženje kod vas. Šta god da vas molim, znam da me nećete poslušati. Plašim se da imamo iracionalnu vlast u Prištini i zlonamernike u međunarodnoj zajednici koji žele sukob jer ne žele da se Srbija brže razvija - rekao je Vučić.

On dodaje da Srbija nema izbora i da neće dozvoliti pogrom. 

- Ja ne mogu da vas pozivam da ulazite u sukobe sa bilo kim. Razumeo sam vašu odluku, iako bih voleo da ste malo razmislili i racionalnije je doneli. Nisam glup da ne vidim da je to vaš dogovor. Ne kažem da je to nečasno. Imate emociju, a šta god da se desi i kako god da se desi, Srbija i Beograd će biti uz vas - rekao je Vučić.

Predsednik kaže da je sa Prištinom nemoguće razgovarati.

- Oni se ne brinu za Sofronijevića. Ne brinu se jer su dobili odobrenje jedne sile i šta god da se desi, oni će reći da su "jurili kriminalce". Zamislite te "kriminalce" koji zarađuju na "plazma keksu". Vakcine su hapsili. Misle da su dovoljno pametni da mogu da unižavaju Srbe - rekao je Vučić.

Predsednik je rekao ljudima da budu stprljivi i da zna da Albanci neće da se drže sporazuma.

- Nama će spas biti Briselski sporazum jer oni neće da ga primene - rekao je Vučić i poručio narodu da ako Albanci krenu nasiljem "vi zaštite svoj narod, a mi ćemo biti uz vas!"

Predsednik je ponovo zamolio NATO da radi svoj posao, a Albance da ne pokušavaju opet da dovode Srbe u red. 

- Ako to pokušaju, iako znam da će posle ove rečenice ceo svet tražiti moju glavu, u toj borbi u kojoj moramo da štitimo živote naše dece na KiM i njihov opstanak, ne samo da ćemo da zaštitimo decu, već ćemo u toj borbi i da pobedimo! - rekao je Vučić i dobio ovacije naroda sa Kosova i Metohije.

Foto: N. Kočović

Na sastanak je došlo više desetina građana sa severa Kosova i Metohije.

Foto: N. Kočović

Vučić je prethodno rekao da Srbija svojim trupama neće ulaziti na Kosovu i Metohiju i da će čekati NATO 24 sata da reaguje u slučaju pogroma. Ako NATO ne reaguje, Srbija će reagovati.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (18)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)