PREMIJERKA BRNABIĆ UPOZORILA: Ako su navodi Koluvije tačni, onda smo bili na ivici državnog udara!

Tanjug

04. 10. 2021. u 00:04

PREMIJERKA Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da je neophodno da se istraži svaka reč iz nedavnog intervjua vlasnika Poljoprivrednog dobra "Jovanjica" Predraga Koluvije, zato što ako je makar deo toga tačan, onda je to još jedan dokaz pokušaja državnog udara i urušavanja Srbije.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ УПОЗОРИЛА: Ако су наводи Колувије тачни, онда смо били на ивици државног удара!

Foto: TV Pink printskrin

- Ovo je bio direktno planiran atak na Aleksandra Vučića, zato što je plan bio da Andrej Vučić završi u zatvoru, ali Andrej kao Andrej nije meta već je meta Aleksandar. Ukoliko je ovo što je Koluvija pričao tačno, onda je zastrašujuće koliko je to bio razvijen taj mehanizam u samim državnim institucijama - rekla je Brnabić za TV Pink.

Koluvija je u intervjuu Vladimiru Đukanoviću tvrdio da su u novembru 2019. godine policajci, po nalogu nekoga iz kabineta tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića, od njega tražili da krivicu za navodnu proizvodnju marihuane u "Jovanjici" svali na Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, i Zvonka Veselinovića.

Ona je rekla da je njoj kao premijerki to strašno i da je zato bila preneražena dok je slušala intervju zato što, kako kaže, neke od tih ljudi zna iz viđenja, a neke kao premijerka pita za savet u vezi sa bezbednošću Srbije i predsednika zemlje.

- A ako je to što Koluvija kaže makar i delom tačno, onda je to mafija iznad mafije i onda je to skandal i to je strašno - rekla je Brnabić.

Upitana da li je preuranjena izjava direktora policija Vladimira Rebića da veruje ljudima u policiji, Brnabić kaže da joj se čini da jeste. Dodaje da to treba videti i da pošto je reč o toliko ozbiljnoj stvari da očekuje da sve nadležne institucije uz ozbiljnu kontrolu urade svoj posao i da se sazna šta se ovde desilo.

- Jer ako je ovako nešto moglo da se desi i organizuje kao napadi na državu Srbiju i Aleksandra Vučića, nakon svega što znamo o aferi prisluškivanja, onda treba da se zapitamo koliko smo daleko bili od ambisa kao zemlja, jer prvo bi u ambis upali da su se ti planovi ostvarili i da je Aleksandar Vučić sklonjen na ovakve načine sa vlasti, nadam se ostao u životu, ali ni to mi baš naročito nije sigurno, mislim da je ideja bila da se fizički ukloni - zaključila je Brnabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere