PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST: U pripravnosti garnizoni u Raški i Pazaru zbog situacije na KiM

N. K.

23. 09. 2021. u 21:32

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović obišli su pripadnike Vojske Srbije u garnizonima Raška i Novi Pazar, koji su po naređenju predsednika Srbije Aleksandra Vučića u povišenoj borbenoj gotovosti.

ПОДИГНУТА БОРБЕНА ГОТОВОСТ: У приправности гарнизони у Рашки и Пазару због ситуације на КиМ

Foto N Kočović

Vojni vrh razgovarao je sa komandantima tih jedinica u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški, a ministar odbrane poručio je da su one stavljene u prvi stepen pripravnosti kao sredstvo odvraćanja.

- Želimo da pošaljemo poruku da niko ne pomisli da nad srpskim narodom može da učini bilo šta. Nećemo dozvoliti nove pogrome, neće biti novih "Oluja", "Bljeska" ili sličnih akcija. Naša vojska ne želi da provocira, ne deluje van zakonskih okvira i međunarodnih konvencija, ali je spremna da zaštiti svoj narod ukoliko bilo šta ugrožava njegov život - poručio je Stefanović.

Posle razgovora sa vojnicima i oficirima, Stefanović je kazao da su oni raspoloženi, visoko motivisani i dobro opremljeni.

- Mi nismo povukli niti jedan potez kojim bismo ugrozili živote ljudi, nismo preduzeli nešto što bi se moglo tumačiti kao provokacija. Sve provokacije su stigle od strane privremenih institucija u Prištini. General Mojsilović je u stalnom kontaktu sa komandantom Kfora, trudimo se da razgovorom spustimo tenzije, ali na provokacije nećemo ćutati - dodao je on.

Dok je vojni vrh boravio u Novom Pazaru i Raški, ove gradove i teritoriju u blizini administrativne linije sa KiM nadletali su borbeni helikopteri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri