VUČIĆ O IZJAVI VLADIMIRA BILČIKA: Razlog za bojkot je slabost opozicije, a ne izborni uslovi

Novosti online

22. 09. 2021. u 18:25

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Budimpešti da se i iz izjave predstavnika Evropskog parlamenta Vladimira Bilčika može videti da je jedan deo opozicije u izbornim uslovima tražilo samo izgovor da ne izađe na izbore.

ВУЧИЋ О ИЗЈАВИ ВЛАДИМИРА БИЛЧИКА: Разлог за бојкот је слабост опозиције, а не изборни услови

Foto: Printskrin/TV Pink

Na pitanje da prokomentariše izjavu Bilčika da neće biti novog dokumenta o izbornim uslovima, kao i da bi učestvovao na izborima da je on opozicija u Srbiji, čime je "potvrdio da nije bilo dogovora sa vlastima, Vučić je odgovorio da ne želi da objašnjava nešto što, kaže, svi znaju.

- Pa, njihov ideolog je rekao da im to nikad nije bio razlog za bojkot. Razlog za bojkot je bila samo njihova slabost, ne loši uslovi - rekao je Vučić.

Dodao je da deo opozicije ima televizija "koliko hoćete", ima svoje novine...

- A, sinoć imate u isto vreme devojku ( poslanica SNS Nevena Đurić) koja predstavlja 55-56 odsto građana, i nekoga ko ne predstavlja 0,5 odsto ljudi i još im soli pamet... Ali, šta da radite, postalo je uobičajeno. Narod će se izjasniti - rekao je Vučić.

- A, što se morala tiče, sumanuto mi je ispred crkve da pričam - dodao je predsednik.

Bilčik je ranije danas, komentarišući radni dokument o izbornim uslovima u Srbiji, rekao da je napravljen "solidan dokument" i naglasio da je sagovornicima u Srbiji jasno stavljeno do znanja da se evroparlamentarci neće vraćati kako bi diskutovali o nekom drugom dokumentu.

Bilčik je za N1 na pitanje da li bi učestvovao na izborima da je opozicija u Srbiji, odgovorio potvrdno. Na optužbe da je radni dokument o izbornim uslovima u Srbiji nastao u saradnji sa srpskim vlastima, a na štetu opozicije, rekao je da odbija da ga uvuku u domaće političke obračune.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (14)

GRENEL JASNO O REZOLUCIJI O SREBRENICI: Ne treba sve ratne zločine označiti kao genocid