POBEĐUJE SPORTSKI DUH: Otvorene Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara

G.Ćirović

22. 09. 2021. u 14:38

UZ prigodnu svečanost u Vrnjačkoj Banji su zvanično otvorene 29. Republičke sportske igre paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, na kojima će do 24. septembra učestvovati oko 100 takmičara.

ПОБЕЂУЈЕ СПОРТСКИ ДУХ: Отворене Републичке спортске игре параплегичара и квадриплегичара

Foto: Opština VB

U organizaciji Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije i uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i vrnjačke lokalne samouprave, ovogodišnje igre okupile su ekipe iz Beograda, Čačka, Kragujevca, Leskovca, Niša, Novog Pazara, Paraćina, Smedereva, Šapca, Užica, Zrenjanina, Novog Sada, Sombora i Rume, kao i zemalja regiona.

- Cilj manifestacije je da osobe sa povredom kičmene moždine krenu ili nastave da se bave sportom i postižu vrhunske rezultate kao nastavak svoje rehabilitacije i socijalizacije. Manifestacija je ujedno i promocija ličnih i ekipnih potencijala – rekao je na otvaranju Sreten Selaković, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Takmičari će se u muškoj i ženskoj konkurenciji nadmetati u atletskim disciplinama – bacanju koplja, bacanju čunjeva, bacanju diska i kugle, stonom tenisu, pikadu i šahu, a predviđeni su i revijalni turniri u boćanju i košarci u kolicima. Kako to i dolikuje velikim sportskim takmičenjima, najboljima u svim disciplinama biće dodeljene medalje, ali se odmah može konstatovati da su i ovog puta, bez dileme, pobednici sportski duh i snažna volja svih učesnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)