SRBI NA KiM UZNEMIRENI: 20 vozila specijalne jedinice Rosu zauzelo Jarinje i Brnjak (VIDEO)

Novosti onlajn

20. 09. 2021. u 07:34

OKO 20 vozila specijalne jedinice Rosu, od čega više od 10 blindiranih, raspoređeno je jutros na dva administrativna prelaza na severu Kosova i Metohije - Jarinje i Brnjak.

СРБИ НА КиМ УЗНЕМИРЕНИ: 20 возила специјалне јединице Росу заузело Јариње и Брњак (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Jutjub

Kako se saznaje, još dva blindirana vozila sa pripadnicima Rosu nalaze se i na magistralnom putu Leposavić-Mitrovica, kod skretanja za manastir Banjska.

Pripadnici policije su juče i u noći između subote i nedelje na Jarinje dopremili i desetak montažnih kontejnera, što je izazvalo zabrinutost Srba na severu Kosova i Metohije.

- Mi nemamo odgovore iz tzv. kosovske policije o čemu se radi, čemu ovi potezi kojima se destabilizuje situacija svega par dana nakon posete Miroslava Lajčaka. Pozivam građane da budu uzdržani i ne nasedaju na provokacije, a mi ćemo pažljivo analizirati novonastalu situaciju - rekao je juče predsednik opštine Leposavić Zoran Todić.

Nadležni iz policije tzv. Kosova potvrdili su kasnije za pojedine medije da se kontejneri na Jarinju postavljaju radi poboljšanja uslova za rad i nadzor prelaza.

Tim povodom se juče oglasio i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, koji je rekao da ima saznanja da vlasti u Prištini planiraju da u toku današnjeg dana "počnu da skidaju srpske registarske tablice na administrativnim prelazima i zamenjuju ih takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama".

- Kurtijev podli naum govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom - istakao je Petković.

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere