OPŠTI NAPAD NA SRBIJU I VUČIĆA: U hrvatskim medijima nastavljena besomučna hajka protiv Beograda i predsednika naše države

M. B.

19. 09. 2021. u 09:00

MEDIJSKA histerija i ofanziva protiv Srbije i njenog predsednika nastavljena je u gotovo svim značajnim hrvatskim medijima.

ОПШТИ НАПАД НА СРБИЈУ И ВУЧИЋА: У хрватским медијима настављена бесомучна хајка против Београда и председника наше државе

tandem Sve počelo na sastanku Đukanovića i Milanovića u Zagrebu, Foto EPA

Napadi započeti na antisrpskom teferiču Zorana Milanovića i Mila Đukanovića u Zagrebu prelili su se i na "tisak", gde se gotovo sve dnevne novine bave Aleksandrom Vučićem.

Tako je U "Jutarnjem listu" objavljen tekst pod naslovom "Kako je Vučić Srbiju pretvorio u Hrvatsku iz pivskih reklama", dok su u "Večernjem listu" izašla čak dva - "Vučić pozvao Hrvate da se ne cijepe i ne šalju djecu u škole u kojima se ne uči ćirilica. Malo tko je očekivao da će se dogoditi ovo..." i "Vučić kao izvršitelj političkog testamenta Angele Merkel o ulasku ostatka Balkana u EU".

Foto Arhiva

U jednom od tekstova piše da "Srbija godinama neće dostići Hrvatsku". Postavlja se pitanje, ako je to istina, zašto onda postoji potreba da se medijski objašnjava nešto što je, po njihovom, toliko daleko i što je navodno neostvarivo.

- Nikada u savremenoj istoriji nije protiv nekog vođena ovakva hajka, kao protiv mene i Srbije u Hrvatskoj. Apsolutno svi njihovi mediji bave se raznim temama u vezi sa Srbijom, od opremanja naše vojske do obeležavanja Dana zastave, gde su izneli niz neistina, čak i neke moje izjave koje ne postoje. Posebno je neverovatan naslov u jednim od njihovih vodećih novina "Neće nas Srbija desetljećima stići". A kad pogledate argumentaciju, videćete da stvari baš i nisu takve. Pre sedam godina odnos BDP per kapita (po glavi stanovnika) između nas i njih bio je 3:1, a sada je 1,75:1. A u ukupnom BDP pre sedam godina "bežali" su nam za 15 milijardi evra, a na kraju ove godine ta razlika biće oko pola milijarde - naveo je juče Vučić.

Foto Arhiva

On je pozvao javnost da "razmisli zašto im baš ja toliko smetam, i zašto se sprovodi hajka veća nego što je bila za vreme rata devedesetih".

- Mislim da će uskoro da ih optuže da su gori od svih srpskih tabloida koliko su lepo napisali o meni. Oni hoće najgore da pišu, ali ja bih 70 do 80 odsto toga potpisao i hvala im. Šalu na stranu, u svim tim plaćenim tekstovima vidite nekoliko tema, a onda dolazite do ključne - da li će Srbija sustići Hrvatsku.

Vučić je "čestitao hrvatskim komšijama na tome što su uspeli da ostvare sve svoje ciljeve, poput članstva u NATO i EU i da se radujemo njihovim postignućima".

- Mi ćemo nastaviti da radimo i da se borimo. Samo želimo poštovanje komšija baš onakvo kakvo oni dobijaju od nas. Ako ga dobijemo, dobro, ako ga ne dobijemo, nećemo im odgovarati.

Lider Pokreta socijalista i ministar policije Aleksandar Vulin konstatovao je juče da se "o Vučiću u Hrvatskoj piše više nego o papi i Stepincu zajedno, a Milanović i Plenković deluju kao vanparlamentarna opozicija u odnosu na Vučića".

Foto Arhiva

- Hrvatska politika prema Srbiji i Srbima je mešavina kompleksa, straha i loših namera i zato je Vučić predmet neskrivene mržnje, a Srbi u Hrvatskoj taoci. Koliko god da greši i u odnosu prema Srbiji i u ekonomiji i u opremanju vojske, Hrvatska politika je nepogrešiva kada treba prepoznati ko radi dobro za Srbiju i ko je odbrana Srba.

Ustaška hajka nepogrešivo vodi do onog ko čini dobro za Srbe, Vučić može da bude ponosan na napade kojima je izložen i on i svaki Srbin znaju da je ustašku mržnju zaslužio.

KRITIKE U KOMENTARIMA

KOLIKE razmere je u Hrvatskoj poprimila medijska histerija protiv Srbije, svedoče i komentari njihovih građana na pojedinim portalima:

- Imate li neke druge teme ili se svakog dana bavite Vučićem? O njemu se u Srbiji ne piše toliko koliko kod nas - naveo je jedan čitalac na sajtu "Večernjeg lista".

Drugi je pak izneo računicu po kojoj će Srbija po visini BDP uskoro preteći Hrvtasku, a potom prekorno konstatuje: "A vi i dalje drvite o Vučiću."

Foto Arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (42)

DAN BEZ KUPOVINE: Da li ste spremni da se na 24 časa oslobodite potrošačke logike?