SRĐA TRIFKOVIĆ RASTURIO PROPAGANDU NATO LOBISTA: Da li je Alijansa mafijaški klan koji iznuđuje zaštitu?

Novosti online

18. 09. 2021. u 11:31

ISTORIČAR prof. dr Srđa Trifković izjavio je na okruglom stolu na Fakultetu političkih nauka u Banjaluci o vojnoj neutralnosti da se zalaže za obavezni vojni rok.

СРЂА ТРИФКОВИЋ РАСТУРИО ПРОПАГАНДУ НАТО ЛОБИСТА: Да ли је Алијанса мафијашки клан који изнуђује заштиту?

Foto: Hepi TV Printskrin

- Srbija još uvek ima mnogo mladih i sredovečnih ljudi koji su spremni da pod oružjem štite svoju zajednicu, svoju državu i svoj narod, ali koji nisu voljni da postanu dugogodišnji vojni profesionalci pod ugovorom. Srbija zato treba da ponovo uvede vojnu obavezu bar od godinu dana, što je opšteprihvaćeni minimum za osnovnu obuku i uspostavljanje trupnog duha – a potom od obučenih rezervista da stvori jedinice teritorijalne odbrane koje bi rodoljubivim građanima pružile priliku da učine nešto kvalitativno više za svoju zemlju nego samo da plaćaju poreze i da poštuju zakone. Istovremeno, princip službe naciji kao takav ponovo bi postao respektabilan, što pod uticajem medija i NVO pod stranom kontrolom trenutno nije - izjavio je profesor Trifković.

Srđa Trifković je izjavio i da nema argumenata za pridruživanje Srbije NATO savezu.

- Argument koji potežu pobornici pridruživanja Srbije NATO savezu, da su skoro sve okolne zemlje već u njemu i da bi bez takvog pridruživanja Srbija sebe učinila ranjivom, treba jednom za svagda raskrinkati kao ekvivalent nametanja mafijaške “zaštite”: pridruži nam se da bi se zaštitio od nas samih! Ovo se naravno događa po poraznoj ceni u pogledu nacionalnog suvereniteta, identiteta, moralnog kompasa i sposobnosti za odlučivanje o sopstvenoj sudbini. Odgovor na takve argumente pobornika “prihvatanja realnosti” jasan je: ako je NATO jedan mafijaški klan koji iznuđuje zaštitu, onda mu se ne treba pridružiti ni po koju cenu; a ako NATO nije mafijaški klan, onda će ionako poštovati srpsku vojnu neutralnost - rekao je prof. dr Srđa Trifković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)