SELAKOVIĆ: Luksemburg čvrsto podržava pristupanje Srbije EU

Novosti online

17. 09. 2021. u 11:10

MINISTAR spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković posetu Luksemburgu započeo je sastankom sa ministrom inostranih i evropskih poslova Žanom Aselbornom.

СЕЛАКОВИЋ: Луксембург чврсто подржава приступање Србије ЕУ

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Selaković je izjavio da je sastanak bio veoma uspešan i da su potvrđeni dobri i prijateljski odnosi dve zemlje. Dodao je da je dogovoren nastavak redovnih političkih konsultacija i da je razgovarano o poseti ministra Aselborna Srbiji početkom sledeće godine.

Takođe, ministri Selaković i Aselborn potpisali su Memorandum o razumevanju i saradnji dva ministarstva.

Selaković je rekao da je ministar Aselborn čvrsto privržen i podržava pristupanje Srbije i čitavog Zapadnog Balkana Evropskoj uniji. Istakao je da je luksemburški ministar izneo pohvale za ono što Srbija radi na društvenom i ekonomskom planu.

Ministar Selaković je naglasio da je s posebnom pažnjom razgovarano o dijalogu Beograda i Prištine i stanju u regionu.

- Ministar Aselborn je nekoliko puta istakao da je Srbija ključni faktor stabilnosti u regionu, i da se samim tim očekuje da budemo i najodgovorniji - rekao je Selaković.

Šef srpske diplomatije je podvukao da je bila čast i zadovoljstvo razgovarati sa ministrom Aselbornom, doajenom diplomatije Evropske unije i čovekom koji je 17 godina na čelu ministarstva inostranih poslova, zaključivši da u njemu imamo dobrog, iskrenog i principijelnog partnera.

BONUS VIDEO - Zastava Srbije se vijori nad Beogradom

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)