DIVNE SCENE NA KOSOVU I METOHIJI: Trobojke se vijore na raspetoj zemlji, sve spremno za Dan srpskog jedinstva (FOTO)

D. Z.

14. 09. 2021. u 15:17

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković objavio je na svom Fejsbuk profilu da je na KiM sve spremno za obeležavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ДИВНЕ СЦЕНЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ: Тробојке се вијоре на распетој земљи, све спремно за Дан српског јединства (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/Petar Petković

- Srpske sredine širom KiM okićene su srpskom trobojkom, a naši građani s ponosom ističu srpsku zastavu! Nema svetije vrednosti za naš narod na Kosovu i Metohiji od sloge i jedinstva - naveo je u objavi na Fejsbuk profilu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Podsećamo, Srbija i Republika Srpska obeležiće sutra Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave manifestacijama na više mesta u Beogradu.

Sa Kalemegdana će se oko 17 časova čuti počasna artiljerijska paljba. Na Trgu republike građani će moći da vide defile "ustanika", kulturno-umetnička društva, defile konjice... Trubači i konjica biće i na Slaviji, a sviraće i Marš na Drinu. Kod Vlade Srbije planiran je program tokom kojeg će komandir konjičke jedinice predati raport "vojvodi Živojinu Mišiću".

Inače, parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće Zakon o ćirilici. Zajednički praznik proslavljamo 15. septembra, na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

BONUS VIDEO: POVODOM DANA SRPSKOG JEDINSTVA, SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE: Prikaz naoružanja i vojne opreme

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!