POČASNA PALJBA, KONJICA, NALET HELIKOPTERA: Kako će izgledati sutrašnja proslava Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (VIDEO)

S. S. R.

14. 09. 2021. u 12:41 >> 13:55

SRBIJA i Republika Srpska obeležiće sutra Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave manifestacijama na više mesta u Beogradu.

ПОЧАСНА ПАЉБА, КОЊИЦА, НАЛЕТ ХЕЛИКОПТЕРА: Како ће изгледати сутрашња прослава Дана српског јединства, слободе и националне заставе (ВИДЕО)

Foto: Novosti

Kako "Novosti" saznaju, sa Kalemegdana će se oko 17 časova čuti počasna artiljerijska paljba. Na Trgu republike građani će moći da vide defile "ustanika", kulturno-umetnička društva, defile konjice... Trubači i konjica biće i na Slaviji, a sviraće i Marš na Drinu. Kod Vlade Srbije planiran je program tokom kojeg će komandir konjičke jedinice predati raport "vojvodi Živojinu Mišiću".

Foto: MUP

Građani će se iz ovih pravaca slivati ka Savskom trgu, gde će kod spomenika Stefanu Nemanji biti gardisti sa pukovskim zastavama, dok će iznad biti nalet helikoptera.

Posle himne "Bože pravde", koju će izvesti hor RTS-a, okupljeni će čuti i "Pukni zoro" u izvođenju Dejana Petrovića i Big benda. Zatim će se obratiti patrijarh srpski Porfirije, član Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednik Aleksandar Vučić. Planirano je da se program centralne manifestacije završi izvedbom "Ovo je Srbija".
Inače, parlamenti Srbije i Republike Srpske usvojiće Zakon o ćirilici. Zajednički praznik proslavljamo 15. septembra, na dan kada je u Prvom svetskom ratu probijen Solunski front.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

ŠTA ĆE TURCI REĆI POSLE GLASANJA: Vučić - Počinili su genocid nad Jermenima