"KAZNITE SVAKOGA KO IZNESE TROBOJKU": Sramna provokacija iz Hrvatske - smeta im Vučićev poziv narodu

Novosti online

13. 09. 2021. u 16:08

HRVATSKI Domovinski pokret, koji je donedavno vodio ustaški pevač Miroslav Škoro, saopštenjem je pozvao hrvatske vlasti da kazne sve koji 15. septembra. na Dan srpskog jedinstva, istaknu trobojke kako bi proslavili ovaj praznik.

КАЗНИТЕ СВАКОГА КО ИЗНЕСЕ ТРОБОЈКУ: Срамна провокација из Хрватске - смета им Вучићев позив народу

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević/Depositphotos

Predsednik Aleksandar Vučić je na Tik-Toku objavio snimak povodom predstojećeg praznika, u kom je pod sloganom "Srpstvo je vaskrslo" glumac Petar Božović pozvao Srbe iz svih zemalja da istaknu zastave.

Ova provokacija, nimalo slučajno, tempirana je baš u vreme kada se u Republici Hrvatskoj sprovodi popis stanovništva i ne možemo se oteti utisku da je reč o dobro smišljenoj kampanji, koja bi Srbe u Hrvatskoj, iako ne žive u "srpskim zemljama", ponovo trebala prikazati "ugroženima" - piše u saopštenju Domovinskog pokreta.

Iz Domovinskog pokreta potom navode da je Hrvat uhapšen u Subotici prošle godine zbog isticanja hrvatske zastave, ali propuštaju da pomenu da je taj muškarac u isto vreme puštao ustašku muziku Marka Perkovića Tompsona, provocirajući stanovnike tog srpskog grada.

- Domovinski pokret poziva nadležna državna tela da u skladu sa članom 26. Zakona o prekršajima, prijave i kazne sve one koji će 15. septembra istaći srpske zastave u Republici Hrvatskoj - zaključuju iz tog desničarskog pokreta.

BONUS VIDEO: NAŠA SVETINjA - MANASTIR VISOKI DEČANI: Od Svetog Save do granata i zaštite KFOR-a

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije