ŠTA SE STVARNO KRIJE IZA NAVODNOG EKOLOŠKOG PROTESTA? Opozicija na ulicama, država radi svoj posao

Novosti online

11. 09. 2021. u 16:17

EKOLOŠKI protest s ciljem skretanja pažnje na nedostatak vode, seče šuma, otvaranja rudnika i kamenoloma, kao i izgradnji mini hidrolektrani započet je danas u 14 časova na Trgu Nikole Pašića.

ШТА СЕ СТВАРНО КРИЈЕ ИЗА НАВОДНОГ ЕКОЛОШКОГ ПРОТЕСТА? Опозиција на улицама, држава ради свој посао

Foto: V. Danilov

Među nekoliko stotina ljudi, prisutni su i Boško Obradović, karikaturista Predrag Koraksić Koraks, Đorđe Vukadinović, Milan Verouović kao i Petar Đurić, lider organizacije “Ćale ovo je za tebe”.

Zašto nije bilo protesta kada su date koncesije Rio Tintu

Premijerka Ana Brnabić je danas prokomentarisala navodni ekološki protest u Beogradu, i zapitala je zašto se to ranije nije dogodilo.

- Zašto nije bilo protesta u vreme Đilasa, Tadića i Mlađana Đorđevića, kada nismo imali Zakon o obnovljivoj energiji, izgradnju fabrika za prečišćavanje vode, radova na gasifikaciji. Zašto nije bilo protesta onda kada su upravo oni dali koncesije Rio Tintu. Zašto se to tek sada dešava - zapitala je premijerka, i istakla da je lakše biti protiv nečega, nego se boriti za nešto konstruktivno.

Zbog protesta je blokiran potez od Trga Nikole Pašića, pa sve do Brankovog mosta, gde je održana protestna šetnja.

Dok je trajao protest i blokada velikog dela grada, ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović je bila na terenu, i prisustvovala početku radova na uklanjanju smetlišta u selu Kucura.

– Nastavljamo sa velikom akcijom čišćenja širom Srbije, a kao što smo i najavljivali, očistićemo 500 divljih deponija u 43 lokalne samouprave. I zato sada ponovo možemo da vidimo sa jedne strane lepu prirodu, a sa druge deponiju na kojoj je nepropisno odložen i komunalni i građevinski i životinjski otpad. Za nas je izuzetno važno da jednom očišćene deponije i ostanu očišćene, i zato ćemo pojačati kontrolu – rekla je ministarka Vujović.

Na protestu su deljeni i letci “Ovde se zaustavlja tiranija, ovde počinje sloboda”, koji najavljuje naredni protest 18. septembra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)