"NOVOSTI" SAZNAJU: Odlaže se potpisivanje sporazuma u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima - opozicija odlaže

S.S.R.

10. 09. 2021. u 15:18

POTPISIVANJE sporazuma u okviru međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, koje je bilo najavljeno za sutra, najverovatnije će biti odloženo, saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Одлаже се потписивање споразума у оквиру међустраначког дијалога о изборним условима - опозиција одлаже

Predsednik Vučić bio na sastanku u parlamentu / Foto I. Marinković

Na sastanku radne grupe koja je u toku, predstavnici opozicije tražili su da se obave dodatne konsultacije, a deo je branio i stav da sporazum ne treba da bude potpisan u danu kada su u Beogradu najavljeni protesti za odbranu reka.

Takođe, rekli su da nisu dobili predloge RTS-a i RTV-a o emisijama tokom kampanje, što je im je jako bitno. Kako sada stvari stoje, naredni sastanak sa Vučićem na kojem će se diskutovati dalje o tekstu sporazuma, biće sledeće nedelje, a tu će opozicija izneti svoje, kako su napomenuli, "crvene linije" od kojih će zavisti potpisivanje sporazuma.

Inače, u radnom predlogu vlasti, koji je učesnicima dostavljen prošle nedelje, navedeno je da će izbori za predsednika, poslanike i odbornike Beograda biti održani 3. aprila, da se broj potpisa građana za izlazak na izbore stranaca nacionalnih manjina smanjuje sa 10.000 na 5.000 hiljada, da parafe mogu da overavaju notari i opštinski overivači, da funkcioneri koji su ujedno i kandidati na izborima ne smeju sedam dana pred glasanje da učestvuju u svečanostima povodom početka ili završetka infrastrukturnih objekata, da stranke dobijaju 30 odsto novca pre kampanje, a 70 procenata posle podele mandata (sada je taj odnos 20 na prema 80)... Na današnjem sastanku je dogovoreno da će radna grupa ostati kao neka vrsta nadzornog tela i posle potpisivanja sporazuma.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

MI POZICIJU NE MENJAMO Ana Brnabić: Nadamo se da nas čuju partneri iz Ruske Federacije, ali i EU, SAD i ostali