KURTI ODLUČIO: Cepa ugovor iz Bele kuće

D. Milinković

02. 09. 2021. u 08:00

ONO čime preti i što rovari "ispod žita" već mesecima, premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti od subote, 4. septembra, počeće da radi i javno - pokrenuće novu akciju lobiranja za priznavanje lažne države Kosovo, kao i njenog prijema u međunarodne institucije.

Radoslav Jovanović

02.09.2021. 08:15

Zar nekome nije jasno odakle dolazi ova odluka? Jedini cilj Amerike je da napravi što više žarišta po svetu. U takvom ambijentu najbolje se opravdava vojni fond.

Grom

02.09.2021. 09:09

Ne cepa on, cepaju ga Bajdenovi govnari i amerikanci. Amerika je definitivno zemlja nepoštovanja sama sebe što je pokazala i u Avganistanu i vreme je da se u Srbiji shvati da su amerikanci jedno veliko naduvano NIŠTA!!!.

buki

02.09.2021. 09:57

Šiptari se ne pridržavaju ni Briselskog, koji su potpisali pre više godina, a da poštuju Vašingtonski, potpisan na nagovor Trampa, koga su satanizovali koliko i Srbe? Uostalom, to im Zapadni mentori dozvoljavaju, verovatno i savetuju, tako da je svaki sporazum sa njima besmislen. Čemu sporazum koji samo Srbi poštuju, da bi sa Zapada mogli NAS da kažnjavaju, ako ga Albanci krše?

Jupiter

02.09.2021. 11:31

Resenje za Kosovo: Ako hoce Kosovo za sebe, neka placaju rentu uz uslovnu nezavisnost. Cim prestanu da placaju umesati strani faktor i, ako nisu u mogućnosti da i dalje placaju, oduzeti im samostalnost i uvesti institucije Srbije na Kosovo.

Dragan R

02.09.2021. 12:35

Хајде да бар једном у животу пробамо да будемо објективни. Чланом 15. споразума тзв Косово се обавезало да годину дана неће тражити пријем у међународне организације (МО). Та година истиче у Суботу 4. Септембра и по том споразуму тзв Косово од Понедељка 6. Септембра може да тражи пријем у МО. Што се тиче лобирања за признање код других држава то су могли да раде и до сада јер за то није било мораторијума од годину дана. Ако желимо да будемо објективни то што Шиптари најављују није кршење Вашингтонског споразума. А Србија? Србија се тим истим чланом (члан 15.) обавезала да годину дана неће лобирати за повлачење признања тзв Косова и то је поштовала, а од Понедељка 6. Септембра има пуно право да то настави да ради. По мени Србија то мора да настави да ради без обзира на то шта ће Шиптари предузети. На жалост постоји још једна обавеза коју је Србија прузела тим истим чланом 15. Србија се обавезала да ће се "уздржати од формалног или неформалног захтева било којој нацији или међународној организацији да не призна Косово (Приштину) као независну државу. И што је још горе, онако како је то написано у оригиналној, енглеској верзији, може се протумачити тако да та обавеза Србије није ограничена на годину дана, већ стална.