AVGANISTANCI SLETELI U PRIŠTINU: Prva grupa izbeglica došla u srpsku južnu pokrajinu

D. Z.

29. 08. 2021. u 22:03

NA prištinski aerodrom “Adem Jašari” sletela je prva grupa izbeglica iz Avganistana.

АВГАНИСТАНЦИ СЛЕТЕЛИ У ПРИШТИНУ: Прва група избеглица дошла у српску јужну покрајину

Foto Tanjug/AP

Kako su preneli prištisnki elektronski mediji na albanskom jeziku prvu grupu od 11 izbeglica dočekali su predsednica privremenih institucija na KiM Vjosa Osmani, premijer Aljbin Kurti i američki ambasador na Kosovu Filip Kosnet.

Prema navodima elektronskih medija na Kosovu ova grupa izbeglica biće smeštena u vojnoj bazi Bondstil kod Uroševca. Mada je još neizvesno koliko će izbelica iz Avganistana primiti Kosovo, spekuliše se o brojki od 2.000 ljudi, a kako su prethodnih dana prenosili prištinski mediji izbeglice iz Avganistana biće smešteni u vojnim bazama KFOR-a, poput onih u Prizrenu i nadomak Vučitrna.

Međutim, kosovska predsednica Vjosa Osmani izavila je prethodnih dana da su lokacije za smeštaj izbelica iz Avganistana poverljive i da su dosadašnje pretpostavke gde će biti smeštene na nivou spekulacija.

BONUS VIDEO

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade