PROŠETAJTE PORED SAVE, SADA BAR IMATE GDE: Ministar Mali odgovorio Nikeziću

Novosti onlajn

22. 08. 2021. u 12:07

MINISTAR finansija Siniša Mali je reagujući na nove tvrdnje predsednika odbora za finansije Stranke slobode i pravde (SSP) Dušana Nikezića o projektu Beograd na vodi rekao da je u pravu kada kaže da je zemljište poklonjeno i ističe da je poklonjeno svim Beograđanima i građanima Srbije.

ПРОШЕТАЈТЕ ПОРЕД САВЕ, САДА БАР ИМАТЕ ГДЕ: Министар Мали одговорио Никезићу

Foto: Tanjug

- Nažalost vama i dalje treba dodatno objašnjenje, pa sam prinuđen da se i dalje oglašavam. Zarad pokušaja sticanja jeftinih političkih poena Vi i Vaš gazda Đilas konstantno unižavate sve rezultate koji su postignuti onda kada ste vi postali politička prošlost. Često zabrinjavajuće neuko pokušavate da objasnite Đilasov imaginarijum, u koji je upao usled nemoći da se ozbiljnim političkim programima izbori za prelazak cenzusa - napisao je Mali.

On kaže da su građani u "Beogradu na vodi" konačno dobili prostor u kome mogu da uživaju, na uređenim šetalištima koja ih ponovo vraćaju na reku.

- Ne zaboravite, za vreme Vašeg gazde Đilasa, u taj deo grada su dolazili samo oni koji su bili prinuđeni, jer sadržaj su činile brojne straćare, groblje starih brodova, a vladao je i strah od pacova, žaba i zmija koje su na tom mestu napravile stanište. Zapravo, jasna je razlika između ulaganja u budućnost i nečinjenja, odnosno uređenja samo radi sopstvene koristi. Ponavljam još jednom – da je tako lako bilo naći investitora za zemljište gde se gradi „Beograd na vodi“, bez sumnje Vaš gazda Đilas bi to uradio, ali naravno računajući na određeni procenat kako bi prebacio još koji milion na račune od Mauricijusa, preko Švajcarske do Hongkonga. Ali, s obzirom na to da apetiti rastu, nije ni čudo što vam se u poslednje vreme pričinjavaju milijarde - ističe Mali, pa zaključuje:

- Jovan Dučić je rekao da je prva osobina primitivnog čoveka da se boji svega što ne razume, a na prvom mestu pameti. Razumem da ste u strahu, ovog puta od uređenog prostora koji ostaje generacijma iza nas, ali i da ste u panici jer nemate šta da ponudite građanima, koji biraju blistavu budućnost nasuprot ponora. Prijatan dan Vam želim, i savetujem da prošetate pored Save, lepo je vreme, možda izbistri misli. Sada bar imate gde da šetate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)