ZAHAROVA ODBRUSILA NEMAČKOJ ZBOG KOSOVA: Zašto naoružave lažnu državu u kojoj je "široko rasprostranjen organizovani kriminal“?

Novosti online

14. 07. 2021. u 12:08

PREDSTAVNICA Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ukazala je na kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu: dok MIP ove zemlje upozorava da se više stotina hiljada jedinica lakog oružja nalazi u rukama privatnih lica, nemački proizvođači oružja isporučuju tamo velike partije naoružanja.

ЗАХАРОВА ОДБРУСИЛА НЕМАЧКОЈ ЗБОГ КОСОВА: Зашто наоружаве лажну државу у којој је широко распрострањен организовани криминал“?

Foto: EPA

- Novinari nemačkog lista Neues Deutschland pronašli su znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti - napisala je Zaharova na telegram - kanalu.

Po njenim podacima, na sajtu MIP Nemačke, u delu preporuka za posete stranih država, o (tzv.) Kosovu je napisano: „Široko rasprostranjen organizovani kriminal. Na Kosovu se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja. Faktori koji ograničavaju njihovu upotrebu su niski".

- Apsolutno pošten opis situacije u kriminalnom regionu koji neki nazivaju „zemljom mogućnosti“, a drugi – „crnom rupom“. To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem.

- Bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju - naglasila je Zaharova.

- U tom kontekstu, u medijima je procurilo pismo proizvođača naoružanja „Hekler i Koh“ i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu isporuči još jedna partija automatskog oružja u vrednosti od preko pola miliona evra. Ponavljam: „još jedna“, što znači da ovo nije prva (isporuka oružja) - zaključila je portparolka MIP-a.

(Sputnjik)

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)