TO JE POZIV NA UBISTVO: Dačić - nezamislivo da niko ne reaguje na pretnje "Tabloida" Vučiću

Tanjug

12. 07. 2021. u 00:14

PREDSEDNIK Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras, govoreći na TV Pink o drugoj fazi međustranačkog dijaloga uz posredstvo evroparlamentaraca, rekao da su do ovonedeljnih razgovora u Beogradu obavljene onlajn konsultacije sa 15 lista.

ТО ЈЕ ПОЗИВ НА УБИСТВО: Дачић - незамисливо да нико не реагује на претње Таблоида Вучићу

Foto: Printscreenn/Pink

- Stranke koje su učestvovale u drugom dijalogu i koji teče dinamično, sa njima smo te teme razmotrili već sto puta. Svake nedelje se susrećemo sa sedam stranaka koje su delegirale u radnu grupu i prešli smo sve teme o kojima se sada govorilo, a do kraja meseca trebalo bi da se daju konkretni predlozi i viđenja rešenja - dodao je Dačić.

On je dodao da od opozicionih grupacija okupljenih oko Dragana Đilasa i Vuka Jeremića nije dobio nikakav predlog. Kako je naveo, oni tvrde da su predlog predali Evropskom parlamentu, ali da ga EP njima nije predao.

Dačić je večeras izjavio i, komentarišući pretnje "Tabloida" predsedniku Aleksandru Vučiću, da je nezamislivo da se ovako nešto objavi, a da niko ne reaguje. Nije čuo, kaže, da se ijedna opoziciona stranka ogradila od ovih pisanja, koje, kako je ocenio, nije govor mržnje, već poziv na ubistvo.

- 'Zna se šta je govor mržnje, a ovo je klasičan poziv na ubistvo i rušenje ustavnog poretka. Državni organi moraju da reaguju i ovo je crvena linija ispod koje ne bi smelo da se ide i da se dozvoli da niko ne odgovara - rekao je Dačić u emisiji ''Hit tvit'' na televiziji Pink.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)