UZ ZAHTEV VELIKI BROJ SVEDOKA: Odluka o daljoj sudbini Rista Jovanovića u zakonskom roku

D. Z.

11. 07. 2021. u 10:31

OSNOVNI sud u Prištini trebao bi da u zakonskom roku donese odluku o zahtevu advokata Jovane Filipović za odbacivanje optužnice protiv Rista Jovanovića (28) iz Podgorice, koji je na Vidovdan uhapšen zbog navodnog izazivanja nacionalne i verske netrpeljivosti.

УЗ ЗАХТЕВ ВЕЛИКИ БРОЈ СВЕДОКА: Одлука о даљој судбини Риста Јовановића у законском року

Foto: Prisntksin Jutjub/Kosovo online

Naime, posle odluke Apelacionog suda da odbije žalbu odbrane za ukidanje pritvora Jovanoviću kojem je Osnovni sud odredio do 30 dana pritvora, advokatica Filipović je uložila zahtev za ukidanje optužnice.

- Očekujemo da u zakonskom roku Osnovni sud donese odluku povodom zahteva za odbacivanje optužnice. Uz taj zahtev predložen je veliki broj svedoka ali i snimci koji pokazuju da Jovanović nije učinio ništa za šta se tereti odnosno da nije pozivao na mržnju i netrpeljivost, već da je samo govorio "volim svoju veru, poštujem tuđu, volim svoj narod poštujem druge" - pojašnjava advokatica Filipović napominjući da je takođe uložen i prigovor na dokaze koji su kako ističe, suštinski nepouzdani i ne tiču se navoda iz optužnice. Inače, Jovanović se tereti da je navodno na Gazimestanu pevao uvredljive pesme na račun Albanaca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!