OPTUŽENI NEGIRALI KRIVICU: Završeno prvo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića (FOTO/VIDEO)

D. Zečević

06. 07. 2021. u 17:23

IZLAGANjEM uvodnih reči advokata odbrane i izjašnjavanjem optuženih o krivici danas je pred Osnovnim sudom u Prištini završeno prvo ročište u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, Lidera G.I.SDP.

ОПТУЖЕНИ НЕГИРАЛИ КРИВИЦУ: Завршено прво рочиште у случају убиства Оливера Ивановића (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: D. Zečević

Suđenje po trećoj po redu optužnici, počelo je iznošenjem prava optuženih koje je saopštio Valjan Kurtaj predsednik tročlanog sudskog veća (koje su činili još dvoje albanskih sudija) kao i proverom identiteta optuženih.

Budući da tužilac Bljerim Isufaj nije čitao optužnicu koja je kako su naveli advokati odbrane, do sada pročitana bezbroj puta, svi optuženi, Nedeljko Spasojević, Marko Rošić, Rade Basara, Silvana Arsović, Dragiša Marković i Žarko Jovanović su se izjasnili da su razumeli navode optužnice i da se ne osećaju krivim po nijednoj tački optužnice. I svi advokati odbrane u uvodnoj reči istakli su da optužnica ne sadrži osnovne elemente poput ključnog elementa ko je izvršio ubistvo Olivera Ivanovića , zbog čega su zahtevali da se optužnica doradi. Advokati optuženih tvrdili su da njihovi branjenici nemaju nikakve veze sa delima za koja ih tužilaštvo tereti što su pojedinačno potvrdili i optuženi. Advokat Tom Gaši, branilac Radeta Basare kazao je da je njegov klijent kao kosovski policajac imao tri nadređena šefa i da nije mogao ništa uraditi bez njihovog znanja, kao i da je u vreme ubistva Ivanovića boravio u Hrvatskoj.

- Moj klijent je za vreme ubistva Olivera Ivanovića spavao i ne postoji ni jedan dokaz da je kriv za ono što mu se stavlja na teret-rekao je advokat Mahmut Haljimi braniac Marka Rošića dok je i Faruk Korenica negirao navode optužnice u slučaju njegovog klijenta Nedeljka Spasojevića.

- Što se tiče Silvane Arsović, novina ove optužnice jeste da je navodno bezbednosna služba isključila kamere u prostorijama stranke SDP, a da ih je Silvana uključila.Zbog toga smo zahtevali da nam se dostave dokazi ali i veštačenje svih kontakata iz njenog telefona kako bi se pokazalo da li je bila u vezi sa bilo kojim licem iz optužnice.S obzirom da takvih dokaza nema sigurni smo da će se dokazati njena nevinost -istakla je Jovana Filipović, advokat odbrane Silvane Arsović nekadašnje sekretarice pokojnog Olivera Ivanovića.Na kraju današnjeg ročišta advokati troje optuženih, Spasojevića, Rošića i Basare zatražili su da se njihovi klijenti brane sa slobode.Inače, suđenje u slučaju ubistva Olivera Ivanovića koji je ubijen 16 januara 2018 godine ispred prostorija svoje stranke u Sutjeskoj ulici u severnoj Mitrovici biće nastavljeno 30 avgusta dok su ročišta najavljena u za 14, 16 i 17 septemmbar. I jučerašnje suđenje proteko je u prisustvu većeg broja novinarskih ekipa kojima je posle pretresa dozvoljeno da prate suđenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024