MINISTAR STEFANOVIĆ ČESTITAO DAN BORCA: Moramo se dičiti našom slavnom istorijom, ne smemo je prepustiti zaboravu (FOTO)

Novosti online

04. 07. 2021. u 15:39

MINISTAR odbrane Nebojša Stefanović čestitao je Dan borca na svom Fejsbuk nalogu.

МИНИСТАР СТЕФАНОВИЋ ЧЕСТИТАО ДАН БОРЦА: Морамо се дичити нашом славном историјом, не смемо је препустити забораву (ФОТО)

Foto Tanjug

- Ponosni sam potomak boraca protiv fašizma. Odrastao sam uz dedu Borivoja, koji je praktično bio dete kada je, sa svojih jedva 15 godina, krenuo u borbu za oslobađanje zemlje od okupatora. Bio je i ostao za mene pojam neustrašivosti i srčanosti. Heroj. Rastao sam s ponosom što sam dete iz antifašističke porodice i uvek ću to biti - napisao je ministar.

- Moramo se dičiti našom slavnom istorijom. Ne smemo je nemarom prepustiti zaboravu. Moramo se sećati svih kćeri i sinova naše zemlje koji su dali svoje živote u narodnoslobodilačkoj borbi. Moramo uvek i svuda glasno ukazivati poštovanje preživelim veteranima Drugog svetskog rata. Oni su žrtvovali svoju mladost za našu slobodu.

- Dužni smo da našoj deci i budućim pokolenjima prenosimo predanja o njihovom nesebičnom služenju otadžbini. Moraju znati da slobodu, bezbrižan san i mir dugujemo upravo njima, koji su izvojevali pobedu nad najvećim zlom čovečanstva zvanim fašizam.

Srbijo, srećan ti Dan borca!

- Imaš puno razloga da budeš ponosna! - napisao je na kraju ministar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)