"NOVOSTI" SAZNAJU: Predsednik Vučić zatražio da se povuku tumačenja o stambenim kreditima, interes građana je na prvom mestu

Novosti online

04. 07. 2021. u 09:56

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić zatražio je od šefa poslaničke grupe SNS u Skupštini Srbije Aleksandra Martinovića da se povuku iz procedure autentična tumačenja zakona o zaštiti potrošača, korisnicima finansijskih usluga i obligacionim uslugama - saznaju "Novosti".

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Председник Вучић затражио да се повуку тумачења о стамбеним кредитима, интерес грађана је на првом месту

Foto: Tanjug

Prema našim informacijama, šef države se odlučio na ovaj korak posle detaljnog promišljanja, i opredeljenja da su interesi građana uvek na prvom mestu.

Kako su "Novosti" već objavile sednica skupštinskog Odbora za ustavna i zakonodavna pitanja, koja je trebalo sa bude održana u ponedeljak, kako bi se raspravljalo o autentičnim tumačenjima zakona o zaštiti potrošača, zaštiti korisnika finansijskim uslugama i obligacionim odnosima, je otkazana.

U ovim dokumentima, poslanici su zauzeli stav koji je išao u korist bankama, a na štetu na desetine hiljada građana koji su tužili banke, jer su im za kredite, posebno stambene, naplaćivale troškove mimo zakona. Parlamentarci sada, u ovim objašnjenjima zakona tvrde da su banke smele da naplaćuju ove "namete", što je u suprotnosti sa većinom do sada donetih sudskih odluka u korist oštećenih klijenata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (34)