MARIJA ZAHAROVA UZ SRBIJU: Tzv. Kosovo nije država - to je crna rupa Evrope i propali projekat Zapada!

Novosti online

28. 06. 2021. u 16:33

- SEĆAM se kako je pre 10 godina na Si-En-Enu stalno prikazivana reklama "Kosovo je zemlja mogućnosti". Ali i sada (tzv.) Kosovo nije država i nema nikakvih "mogućnosti" - smatra portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

МАРИЈА ЗАХАРОВА УЗ СРБИЈУ: Тзв. Косово није држава - то је црна рупа Европе и пропали пројекат Запада!

Foto: EPA

- To je crna rupa Evrope, gde cvetaju organizovani kriminal i korupcija, nalaze se ekstremističke i terorističke ćelije za vrbovanje, stvara se atmosfera nacionalne i verske mržnje i netrpeljivosti, nameće se ideologija pravdanja masovnih etničkih čišćenja nealbanskog stanovništva. Pri tome, nove (tzv.) kosovske „vlasti“ sa gospodinom Kurtijem na čelu propovedaju otvoreni politički ekstremizam. Evo rezultata agresije NATO i politike Zapada. Zapadni projekat "Kosovo" je propao. Bez obzira na ogromni novac koji je upumpan u njega, i medijsko i političko praćenje, potpuno je propao. Sećam se kako je pre 10 godina na televiziji Si-En-En stalno prikazivana reklama „Kosovo je zemlja mogućnosti“. Ali i sada (tzv.) Kosovo nije država i nema nikakvih „mogućnosti“. Naprotiv, tokom ovog perioda se (tzv.) Kosovo pretvorilo u problem evropskog kontinenta - izjavila je Marija Zaharova.

Zaharova je podsetila da Albanci nemaju nameru da ispune svoju obavezu formiranja Zajednice srpskih opština sa širokim administrativnim i izvršnim ovlašćenjima.

- Štaviše, sadašnje tzv. kosovske "vlasti" uopšte ne žele da razmatraju to pitanje. Brisel pak ne može ništa da uradi sa time, ograničava se labavim pozivima, bez konkretnih koraka kako bi prinudio kosovske Albance da slede svoje obaveze. Ako se usaglašena rešenja demonstrativno ne ispunjavaju, a EU nema snage da na to utiče, onda kakvim posrednikom se pokazala? - pita Marija Zaharova.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna