DA SE I OVDE VIJORI SRPSKA ZASTAVA Poruka direktora Kancelarije za KiM uoči Vodovdana

D. ZEČEVIĆ

28. 06. 2021. u 00:20

OVDE u predvečerje velikog svesrpskog praznika Vidovdana osećaj je poseban i ako postoji mesto gde bi svaki Srbin želeo da bude to je ovde pod svodovima Milutinove zadužbine koja širi ruke ka nebu širi poruke ljubavi i mira ka svima.

ДА СЕ И ОВДЕ ВИЈОРИ СРПСКА ЗАСТАВА Порука директора Канцеларије за КиМ уочи Водовдана

Foto: D. Zečević

Toliko dugo kroz vekove je opstala treba i da opstane i za buduća pokolenja. A tu smo da kao država Srbija učinimo sve da zaštitimo naše svetinje, naše crkve i manastire, naše kulturno blago. Tu smo da pomognemo našem narodu da se i ovde vijori naša zastava i da se igra naše srpsko kolo. Koliko god ovde da je teško naš narod je uz svoju državu Srbiju kao što je i država Srbija više nego ikada uz svoj narod.

Ovo je večeras uoči Vidovdana poručio za Novosti, Petar Petković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Osim što država Srbija vodi diplomatske i razgovore u Briselu i gde na sve načine pokušava da pokaže svetu u kakvim uslovima ovde danas Srbi žive, direktor Petković ističe da se ta pomoć ne ogleda samo u rečima na međunarodnim forumima i drugim mestima, već da se svodi na konkretna dela, odnosno da je to poruka predsednika Aleksandra Vučića da se ulaže u izgradnju bolnica, škola, vrtića...

- Više nego ikada u ovoj godini rebalansom na dodatan novac još četiri milijarde dinara obezbeđena je finansijska pomoć svim Srbima na Kosovu i Metohiji. Mnogo ulažemo u rekonstrukciju KBC u Mitrovici i Gračanici, ulažemo puno i u stanogradnju, danas smo podelili četrnaest stanova u Zvečanu, obezbedili smo uslove za mnoge porodice sa više dece, povartnike, u ovoj godini gradimo još 17 stanova sa 202 stana, uprkos koroni uspeli smo da izgradimo deset zgrada... I to je ono što je naša politika prema Kosovu i Metohiji - zaključio je u svojoj Vidovdanskoj poruci Srbima na Kosmetu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Petar Petković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda