ZABRINUTI ZA BEZBEDNOST: Direktor Kancelarije za KiM sa Srbima iz Kosova Polja

D. Z.

27. 06. 2021. u 20:00

DIREKTOR Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se večeras u Gračanici sa Srbima iz Kosova Polja koje je saslušao o problemima sa kojima se suočavaju i nazvao ih herojima.

ЗАБРИНУТИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ: Директор Канцеларије за КиМ са Србима из Косова Поља

Foto: D. Zečević

On je ispred konaka manastira Gračanica rekao da je o ovom sastanku obavešten i predsednik Vučić kao i da su evidentirani njihovi problemi.

- Probaćemo jedan po jedan sve da ih rešimo. Tu smo da nađemo način da odmah reaguje i i da vidimo za šta je potrebno vreme da se odreaguje. Najbitnuje je da su predsednik i država uz narod i da se Vučić bori za njih - kazao je posle sastanka direktor Petković.

Radmila Lučić, jedna od 70 srpskih žitelja Kosova Polja, koji žive u zgradama tzv. Mašinskog parka, kazala je da im je najveći problem bezbednost, ali da će im biti lakše kada država Srbija zna za njih i brine o njima.

Inače u Gračanici se večeras očekuje Vidovdansko pesničko bdenije, najvažnija književna manifestacija u okviru Vidovdana, kao i dolazak srpskog patrijarha Porfirija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (11)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!