PETKOVIĆ O VUČIĆEVOM GOVORU U SKUPŠTINI: Predsednikove poruke su kamen međaš naših nacionalnih crvenih linija

Novosti online

23. 06. 2021. u 12:54

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je predsednik Aleksandar Vučić u Skupštini Srbije održao istorijski govor zasnovan na racionalnom, odgovornom, ali pre svega državotvornom promišljanju i odnosu prema pitanju Kosova i Metohije, ali i srpskom nacionalnom pitanju uopšte.

ПЕТКОВИЋ О ВУЧИЋЕВОМ ГОВОРУ У СКУПШТИНИ: Председникове поруке су камен међаш наших националних црвених линија

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Petković je u saopštenju ocenio da će dalekosežnost i ozbiljnost predsednikovih poruka tek će u godinama pred nama pokazati pun potencijal i značaj za očuvanje srpskog nacionalnog bića, posebno na prostoru naše južne pokrajine.

- Zbog toga su jučerašnji predsednikov govor, ali i odgovori poslanicima svojevrsni kamen međaš naših nacionalnih crvenih linija u kojima nema mesta priznanju Kosova i Metohije, niti poniženju naše države i naroda, ali ima mesta za dijalog, kompromis i dogovor, kao preduslovima dugoročnog mira i bezbednosti, ali i našem razvoju i prosperitetu, bez kojih nam nema ni ostanka i opstanka na prostoru Kosova i Metohije - istakao je Petković.

On je rekao da smo samo zahvaljući snažnoj Srbiji u stanju da pomažemo našem narodu na prostoru Kosova i Metohije, ali i svuda u zemlji i rasejanju. Primer nikad jače ekonomske podrške države Srbije su i brojni kapitalni projekti i ulaganja na Kosovu i Metohiji, o kojima je predsednik juče, takođe, podrobno govorio, napomenuo je Petković.

- Zbog toga je bilo teško, ali prekopotrebno, čuti sve demografske projekcije i realno stanje na terenu, nasuprot samoobmanama i bajkama kojima smo decenijama ulhuljkivani -  nave je on.

Kaže i da jedino takvim hrabrim porukama, po kojima je predsednik Vučić poznat, gledajući problemima direktno u oči, možemo prevazići sve izazove koji su pred nama.

- Zamrznuti konflikt, onako kako ga priželjkuje deo neodgovornih pojedinaca danas, nije ništa drugo nego tinjajući sukob koji može da eksplodira, a u koji bi, oni koji danas napadaju Srbiju, da guraju svu decu, osim svoje - upozorio je Petković.

Zbog toga su, kako navodi, "razni Jeremići, Đorđevići, Tadići i Đilasi juče morali da hvataju beleške iz govora predsednika Srbije, a ne da kukavički napadaju predsednika na društvenim mrežama i u njihovim medijima", saopšteno je iz Kancelarije za KiM.

On je ukazao i da je najvažnije da je predsednikov istorijski govor, osim velikog opšteg interesovanja, sa velikom pažnjom dočekan među srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i da su oni ti koji su poruke predsednika Vučića razumeli i podržali, jer samo snažno, složno i zajedno možemo da budemo brana svima onima koji nam ne žele dobro, ili vlastite interese stavljaju ispred nacionalnih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (27)