OGLASILA SE EPARHIJA RAŠKO-PRIZRENSKA: "Liturgije u Miloševićevim crkvama" - još jedna u nizu Kurtijevih uvreda i laži

Tanjug

16. 06. 2021. u 23:02

NEDAVNA izjava premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija u Briselu o "služenju liturgija u Miloševićevim crkvama" još je jedna u nizu uvreda i laži kojima kosovske institucije krše osnovna verska prava Srpske pravoslavne crkve, saopštila je večeras Eparhija raško-prizrenska.

ОГЛАСИЛА СЕ ЕПАРХИЈА РАШКО-ПРИЗРЕНСКА: Литургије у Милошевићевим црквама - још једна у низу Куртијевих увреда и лажи

Foto AP

Eparhija je u objavi na Tviteru ocenila da njihovi odnosi i odnosi srpskih političkih tela na KiM sa institucijama kosovskih Albanaca nikada nisu bili toliko loši.

- To je dodatni razlog da međunarodna zajednica treba da zaštiti naš narod i Crkvu od diskriminatornog ponašanja i toksične retorike Prištine - poručila je Eparhija.

Kako se navodi, crkva i zemljište na kome je ona podignuta vlasništvo su SPC po odluci Apelacionog suda iz 2017. godine u Prištini.

- Optuživanje SPC zbog služenja liturgije u Prištini uz najvulgarnije izjave i pretnje kao i skrnavljenje verskog objekta političkim grafitima, i to u prisustvu kosovske policije, dodatni su pokazatelji pravnog bezakonja u društvu u kome se ne poštuju ni verske slobode, ni sudske odluke - poručila je Eparhija raško-prizrenska.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)