ZLOČINAC U PANICI! Haradinaj opleo po Kurtiju i progovorio o velikoj opasnosti za lažnu državu Kosovo

Novosti online

15. 06. 2021. u 18:42

PREDSEDNIK Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocenio je neuspehom pojavljivanje premijera Aljbina Kurtija na sastanku u Briselu u procesu dijaloga sa Beogradom, smatrajući da "uzajamno priznavanje treba da bude prioritet, a ne druge teme".

ЗЛОЧИНАЦ У ПАНИЦИ! Харадинај оплео по Куртију и проговорио о великој опасности за лажну државу Косово

Foto: Printskrin/EPA/Depositphotos/ilutsracija

- Iznenađujuće je zašto priznanje (tzv.) Kosova nije prioritet. Kurtijev prvi prioritet je transformacija CEFTA-e u SEFTA-u. Smešno. Kao i drugi prioritet, mirovni sporazum između dve "zemlje", kao i pristup nestalima - napisao je Haradinaj na društvenim mrežama.

Kaže da inače pristup da se razgovara o temama, bez međusobnog priznavanja, kao što se ranije dešavalo u procesu dijaloga, "nema rezultata i u ovoj fazi je opasan za (tzv.) Kosovo".

Iz Demokratske partije Kosova (DPK), najjače opozicione albanske stranke poručili su da je Kurti u Brisel otišao prema uslovima koje je postavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Aljbin Kurti je danas pokazao da nije ispunio obećanje koje je dao Ferdoniju Kerkeziju i Nusreti Kumnovi, koji su razgovore u dijalogu uslovili razjašnjavanjem sudbine njihove dece - naveo je član predsedništva DPK Betim Gjoši.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!