RATKO SE OSEĆA KAO POBEDNIK: Darko Mladić za "Novosti" otkrio šta mu je otac rekao nakon suđenja

S.J.Matić

09. 06. 2021. u 09:21

DARKO Mladić sinoć se, posle presude, sat vremena video sa ocem generalom ratkom Mladićem.

РАТКО СЕ ОСЕЋА КАО ПОБЕДНИК: Дарко Младић за Новости открио шта му је отац рекао након суђења

Foto: V. N.

Zbog korona propisa, nije im dozvoljeno da se zagrle i izljube već su mogli samo da se gledaju preko stakla i pričaju telefonom.

- Bio je, čini mi se, mnogo mirniji posle presude nego pre. Očekivao je, čini mi se, ovakav ishod, spremio se psihički i izgleda da se nije mnogo uzbudio, za razliku od prvostepene presude kada ga je sudija Alfonso Ori iritirao pa je burno reagovao. Sada je bio staložen, a nije ni bilo publike u sudnici da mu dobacuje i da ga provocira - priča za "Novosti" Darko Mladić.

- On je posle presude hteo da se obrati javnosti, ali mu u sudu to nisu dozvolili. Dok smo pričali rekao mi je da bi bio zabrinut da su ga oslobodili, da se oseća kao pobednik jer se borio da se spasi srpski narod i da se stvori Republika Srpska koja će zauvek moći da ga štiti.

- On je sada ponovio, i uvek to govori, da je u Hag doveden kao ratni zarobljenik NATO pakta da bi se njihovi zločini prema našem narodu zamaskirali i opravdali. Prijatno je iznenađen presudom sudije Priska Matimbe Nijambe, koja misli svojom glavom, i rekao mi je da joj se obavezno javno zahvalim.

Darko kaže da se juče Ratko dobro osećao što se tiče zdravlja, a "videćemo kako će mu biti u danima nakon presude".

Darko će danas popodne moći jedan sat da provede sa ocem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)