SVI DOBRO ZNAMO KO JE BIO ĐAVO: Vučić odgovorio na laži predstavnika Hrvatske i BiH

Novosti online

08. 06. 2021. u 23:24

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da je predstavnik BiH Sven Alkalaj govorio u ime BiH, ali da je on dobio pismo od Milorada Dodika, i naveo je da ne postoji saglasnost među predstavnicima BiH.

СВИ ДОБРО ЗНАМО КО ЈЕ БИО ЂАВО: Вучић одговорио на лажи представника Хрватске и БиХ

Foto: Printskrin

- Nije najbolja politika vređati ljude iz sopstvene zemlje, nisam rekao ništa ni protiv bilo koga, ali predstavnici BiH i Hrvatske su to uradili. Hrvatski predstavnik je rekao da je dobro poznato ko je bio đavo. U ovom regionu je postojao jedan veliki koncentracioni logor u Jasenovcu, i mislim da svi znaju ko je bio đavo - rekao je Vučić.

Predsednik je zapitao zašto niko od Hrvata i Bošnjaka nije osuđen za zločine, iako su mnogi počinjeni tokom rata.

Podsetimo, hrvatski predstavnik Srbe nazvao đavolima Hrvatski predstavnik je, poput Alkalaja, imao obraćanje prožeto mržnjom prema Srbima, koje je u jednom trenutku nazvao i - đavolima.

- Predsednik Vučić je istakao da tokom sukoba niko nije bio anđeo, ali ja mislim da je jasno ko je bio đavo. Današnja konačna presuda generalu Mladiću pokazuje značaj mehanizma - rekao je on.

On je odbio da prokomentariše i reči predsednika Vučića, koji je jasno rekao da su u operacijama Bljesak i Oluja počinjeni zločini nad Srbima.

- Takođe smo zabrinuti zato što Srbija ne sarađuje sa mehanizmom po pitanju izručenja Jojića i Radete - kazao je hrvatski predstavnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (5)

ZADOVOLJAN SAM UKUPNOM SPREMNOŠĆU NAŠE VOJSKE Vučić o vežbi Vihor 2024: Vojska će ubuduće biti tako organizovana (VIDEO)